Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’IN ESERİ: ULUSLARARASI MERSİN MARATONU GÜMÜŞ KATEGORİYE YÜKSELTİLDİ

admin | 11 Temmuz 2019 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz döneminde başlatılan Uluslararası Mersin Maratonu’nun Dünya kategorisinde sınıf atladığı bildirildi. Uluslararası Mersin Maratonu atletizm açısından prestijini bronz kategoriden gümüş kategoriye yükseltmeyi başardı.

Mersin’de gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonu’ndan Dünya çapında önemli bir haber geldi. Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından başlatılan ve her yıl büyük başarılara imza atan dev organizasyon sınıf atladı. Bronz kategoride yer alan Maratonun Gümüş kategoriye yükseltildiği bildirildi. Gümüş kategoride yer alan Mersin Maratonu’na artık çok daha fazla sayıda sporcu katılabilecekken, dünya yıldızlarının katılım sağlayacağı bir organizasyon olduğu da bu kararla perçinlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Maratonun mimarı Burhanettin Kocamaz, “Bu sevindirici haber Mersinimiz açısından heyecan verici bir olaydır ve çok çok önemlidir. Bundan sonra hedef Altın Kategoriye yükselmek olmalıdır. Belki de Avrupa’da bu kadar hızlı kategori atlayan bir başka şehir yoktur. Geçen yıl Avrupa’da 5.,Dünyada yapılan 5000 maraton arasında da 54. sıraya yükselen “Uluslararası Mersin Maratonu” her yıl biraz daha dikkat çeker duruma geliyor. Bilindiği gibi 2014’te ortaya koyduğumuz Mersin’i Sporun Merkezi yapma, Akdeniz Oyunları vesilesiyle Mersinimize kazandırılan tesislerin dolu dolu kullanılması vizyonumuz çerçevesinde “Tour Of Mersin” Uluslararası Mersin Bisiklet Müsabakaları, Ata Sporumuz Güreşle ilgili yapılan atılımlar, Kadın Basketbol Takımımızın üst üste Avrupa’da mücadele etmesi, Avrupa Kulüpler Atletizm Şampiyonasının Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla iki yıl Mersin’de yapılmış olması, Uluslararası Beach Volley Müsabakalarının bir ayağının Mersin’de yapılması, Bütün Amatör Spor Kulüplerimize verilen destekler ve gençlerimizin bir çok dalda Avrupa’da ve Dünya’da elde ettiği başarılar gurur kaynağımız olmuştur.Bu tür başarıların bundan sonra da artarak devam etmesi en büyük temennimizdir” dedi.

Mersin’deki tüm kurum ve kuruluşlara da çağrıda bulunan Burhanettin Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Şunu da belirtmek gerekir ki bu tür Organizasyonların yükü sadece Belediyeye bırakılmamalı, Kentin paydaşları da taşın altına ellerini koymalı, bu kentten kazananlar en azından sponsorluk destekleriyle belediyeye yardımcı olmalıdır. Herkes de bilir ki pilava dökülen yağ araya gitmez! Ben şu konuya da yürekten inanıyorum. Kent topyekûn meseleye sahip çıkarsa yarınlarda Mersin çok daha iyi ve güzel olacaktır. Çünkü spor barış ve kardeşlik demektir. Spor Mersin gibi demografik yapısı karmaşık olan yerleşim bölgelerinde Kente olan bağlılığı artırır, aidiyet duygusunu geliştirir. Bu vesileyle Maratonda varmaya muvaffak olduğumuz “Gümüş Kategori” Mersin’imiz için hayırlı olsun diyor, bütün Hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle