Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’DAN BAŞKANLARA: “İŞLERİ CİDDİYE ALIRSAK SEVİNİRİM”

admin | 11 Eylül 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Meclis toplantısında konuşan Başkan Burhanettin Kocamaz’dan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan üstünden tüm belediye başkanlarına uyarı geldi: “Bu işleri daha ciddiye alırsak sevinirim. Genel manada herkesi ilgilendiren konularda, işleri ciddiye almamız lazım.”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği imar planlarında gecikmelerden kaynaklı bazı sıkıntılar olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz “İmar planlarının çok gecikmiş olmasından kaynaklanan bazı sıkıntılar oldu. En son, gerek imar planı, gerekse Ulaşım Master Planı ile ilgili sizlere de sunum yaptık. Özellikle sivil toplum kuruluşlularına, meclise, belediye başkanlarına sunum yapılıp, bilgiler aktarıldı. Ama buna rağmen zaman zaman uygulamada bu konuşmalar, görüşmeler çok fazla akılda tutulamamış ki mesela raylı sistemle ilgili Mezitli’de depo alanı vardı. Mezitli Belediyesi buraya ruhsat vermiş. Tabi ruhsat verilince biz yeniden alan aramak zorunda kaldık” diye belirtti.

 

Özellikle belediye başkanlarına seslenerek bu tarz işleri daha ciddiye alarak çalışmaları gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, “Bu işleri daha ciddiye alırsak sevinirim. Genel manada herkesi ilgilendiren konularda, işleri ciddiye almamız lazım. Oradan biraz öteye götürdüğünüz zaman kilometresi 50 milyon Euro. Bu 200 milyon TL demek yani bu konularda arkadaşların biraz daha hassas olması gerekir. Şimdi bunu ileriye götürdüğümüzde bu para yine bu halkın sırtından çıkacak. Bu konularda daha titiz olup imardaki arkadaşlarımızı uyarırsak bu sıkıntıları çekmemiş oluruz” dedi.

 

Ayrıca Ulaşım Master Planı ile ilgili mecliste yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Kocamaz, “Ulaşım Master Planı bizim yaptığımız bir şey değil. Şimdi 6 kilometre daha uzattığımız zaman karşınıza çıkacak rakam milyarları aşıyor. Ben de isterim Erdemli’ye kadar gitsin ama cebimizdeki para buna yetmiyor. Bu işi, uzattıkça daha fazla yükün altına giriyoruz. Neredeyse yapılması istenen 5-6 kilometrenin maliyeti bu belediyenin 1 yıllık maliyeti demek” diye belirtti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle