Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ SUSKUNLUĞUNU BOZDU: “BELEDİYE AĞLAMAKLA VAKİT GEÇİRİLECEK YER DEĞİL!”

admin | 17 Mayıs 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dün gerçekleştirilen olağanüstü meclis oturumunda istediği borçlanmayı alabilmek için iftiralarla önceki dönem yönetimine saldıran bir tutum sergileyen CHP’li Vahap Seçer’e yanıt, önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan geldi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla aday olması engellenen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dün gerçekleştirilen ve CHP’li Vahap Seçer’in skandal iftiralarıyla hedef haline getirilmek istenmesi ilgili açıklama yaptı.

CHP’li Seçer’in sürekli olarak geçmiş dönem borçlarını bahane etmesine sert tepki gösteren Burhanettin Kocamaz, “Her defasında geçmiş yönetimden kalan borçlardan bahsediliyor! Belediye sizde. Bütün evraklar ve kayıtlar da elinizde. Cesaretiniz varsa bunları halka açıklayın” dedi.

Kocamaz’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“BELEDİYE GEÇMİŞİ KÖTÜLEYEREK GEÇİŞTİRİLECEK BİR KURUM DEĞİLDİR!”

Belediye sadece geçmişi kötüleyerek geçiştirilecek, ağlamakla vakit geçirilecek bir yer değil, ne pahasına olursa olsun hizmet üretilmesi ve halkın hayatını kolaylaştıracak işler yapılması gereken bir kurumdur.

14 aydır her konuşmada geçmiş dönem eleştirildi! Peki adama sormazlar mı? Sen ne yaptın?14 ayda yapılan tek şey hukuksuz bir şekilde meclisten onay almadan logonun değiştirilmesi, geçmiş dönemi karalamak, geçmişi yönetimi kötülemek, sözüm ona geçmişin izlerini silmeye çalışmak! İsimleri belki bir yerlerden kaldırıp, o hizmetlerde hiç bir dahliniz olmadığı halde kendi isminizi yazarak geçmişi silemezsiniz! Şayet gücünüz yetiyorsa Halkın gönlünden geçmiş yönetimin izlerini silin!

“BELEDİYE SİZDE, TÜM DEVRALDIĞIN BORÇLAR NEYMİŞ HALKA AÇIKLA!”

Her defasında geçmiş yönetimden kalan borçlardan bahsediliyor! Belediye sizde. Bütün evraklar ve kayıtlar da elinizde. Cesaretiniz varsa o borçlar ne zamandan, hangi yönetimlerden yıllara sari olarak bu günlere gelmiş, ne için borçlanma yapılmış, Burhanettin Kocamaz ne kadar borç devralmış, O kendi döneminde hangi yatırımlar için ne kadar borçlanmış, bu borçlar yıllara sari olarak ne zamana kadar ödenecek, geçen dönem hangi yatırımlar yapılmış, Kocamaz göreve geldiğinde döviz kuru neymiş, şimdi döviz kuru nedir? Bunları halka açıklayın!

“OLAYLARI SAPTIRMA!”

Olayları saptırarak, “yüzde 31 faizle borçlanma yapmışlar, biz daha düşük faizle borçlanıyoruz” gibi popülist bir yaklaşım gösteremezsiniz. Buna kargalar bile güler! Bunu söylerken O dönemde döviz kuru ne imiş, banka faizleri ne imiş sizin borçlandığınız dönemde nedir bunları da açıklamanız gerekir. O dönemde bankalar yüzde otuza kredi veriyormuş ta biz yüzde 31‘le mi borçlanmışız? Bizim borçlanma yaptığımız dönemde dövizdeki dalgalanmalardan ve faizlerdeki artıştan dolayı bankalar kredi vermemek için direniyordu! Bu konuda lütfen halkı yanlış bilgilendirmeyin! Bizi eleştirirken bu kadar da ahlaki sınırları zorlayıp, halkı yanıltmaya çalışmayın!

“İŞ YAPMAZSAN, YATIRIM YAPMAZSAN TASARRUF YAPARSIN!”

On dört ay boyunca rutin işlerin dışında bir tek çivi çakılmamışken tasarruftan bahsediliyor. Doğru! iş yapmazsanız, yatırım yapmazsanız elbette tasarruf olur. Ama siz hem borç ödemek hem de yatırımlar yapmak için göreve talip oldunuz! Her gün ağlayarak sızlayarak bu beş yıl geçmez!

“BİZ DE GEÇMİŞ DÖNEMDEN, KAPANAN BELEDİYELERDEN VE ÖZEL İDARE’DEN BORÇ DEVRALDIK”

Biz de geçmiş dönemden, kapanan belediyelerden, hizmet birimi Büyükşehir’e geçen belediyelerden ve özel idareden gelen borçlarla birlikte dolar 2₺ iken 850 milyon civarında borç devraldık. Göreve geldiğimizde Bir kere açıkladık bir daha da hiç konuşmadık.

Bu dönemde kendi ifadeleriyle ve dolar 6 ₺ iken yıllara sari olarak 2,2 milyar borç devretmişiz. Yani dolar üç katı iken. Reel bazda devraldığımız borçtan daha az borç bırakmışız. Ancak buna karşın Adana’dan Antalya’ya kadar bütün yerleşim alanlarında üstelikte kurucu Belediye Başkanlığı olarak olağanüstü hizmetler üretmiş, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamamış bir çok hizmeti hayata geçirmiş, vatandaşlarımızın yüzünü güldürmüşüz.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle