Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ SEÇİM GELENEĞİNİ BOZMADI… GİRDİĞİ GİK SEÇİMİNDEN DE ZAFERLE AYRILDI!

admin | 04 Ağustos 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumartesi günü gerçekleştirilen İYİ Parti 4. Olağanüstü Kongresi’nde önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılan seçimin ardından 240 kişinin yarıştığı 50 kişilik listeye girmeyi başardı.

Kurulduğu Ekim 2017’den bu yana 2 seçim geçiren İYİ Parti, Cumartesi gerçekleştirdiği 4. Olağanüstü Kongresi ile yeni ekibini belirledi.

Cumartesi “Bugün geleceğin ilk günü” sloganıyla toplanan ve gece tamamlanan kurultayda, Mayıs ayında gerçekleştirilen tüzük kurultayındaki değişiklikle üye sayısı 80’den 50’ye düşürülen partinin en yetkili organı Genel İdare Kurulu (GİK) üyelikleri için seçim yapıldı.

Partide “kurumsallaşma kurultayı” olarak nitelendirilen 4. Olağanüstü Kurultay’ın en önemli özelliği, GİK seçiminin ilk kez, delegenin istediği isimlere oy vermesini sağlayan “çarşaf liste” ile yapılması ve Akşener’in, genellikle genel başkanların tercihini belirten “anahtar liste” çıkarmaması oldu.

ÖNCE KARAKOÇ ARDINDAN NAZIM HİKMET

Çarşaf liste ile kurultay yapılmasını “bunun adı demokrasi” diye ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çıkacak her sonucu benimseyeceklerini vurguladı. Konuşmasına Abdürrahim Karakoç’un şiiriyle başlayan Akşener sözlerini Nazım Hikmet’in “Bu memleket bizim” şiirinden bir bölümle tamamladı.

Kurultaya katılan 841 delege 50 üyeli GİK ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. GİK için 240 partilinin aday olduğu kaydedildi.

KOCAMAZ DA GİK’E SEÇİLDİ

Akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla Mart yerel seçimlerine girmesi engellenen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da aday olduğu GİK seçimlerinde Kocamaz, 351 oy alarak 50 kişilik listeye girdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle