Hoşgeldiniz  

KILIÇDAROĞLU KIYIMA UĞRAYAN MERSİNLİ İŞÇİLERDEN DE HELALLİK ALACAK MI? İŞTE GÜNÜN SORUSU!

admin | 16 Kasım 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz günlerde “helalleşme yolculuğu”na çıkacağını bildiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendi partisi başta olmak üzere tepki çekti. Öte yandan 2019 yerel seçimleri sürecinde CHP tarafından alınan hiçbir belediyede işçilerin ekmeğiyle oynanmayacağını taahhüt ederek namus sözü veren Kılıçdaroğlu’nun, Mersin Büyükşehir’de haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan 3 bin 500 işçiden de helallik alıp almayacağı merak konusu oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, “Helalleşmek geçmişi değiştirmez ama geleceğimizi kurtarır. Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım” ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun yeni sayfa açma çıkışının ardından gözler, 2019 yerel seçimlerinden sonra başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çok sayıda CHP’li belediyede haksız yere işten kovulan binlerce çalışana çevrildi.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, Kılıçdaroğlu’nun siyasi görüşleri bahane edilerek CHP’li belediyelerdeki işlerine son verilen binlerce çalışandan da helallik alıp almayacağını dile getirdi.

3 BİN 500 KİŞİYİ HAKSIZCA KOVUP, YERİNE 4 BİNİ AŞKIN İŞÇİ ALDILAR

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’ye geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer başkan olduktan sonra işçi kıyımına başlamıştı. Cumhur ittifakı meclis üyelerinin son paylaştığı verilere göre; 3 bin 500 işçiyi kovan CHP’li belediye, geçen süreçte yaklaşık 4 bini aşkın yandaş kişiyi işe aldı.

NAMUS SÖZÜ VERMİŞTİ

Helalleşme çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerden kovulan işçileri iki yıldır görmezden geliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan bir grup işçi platform kurarak yaşadıkları haksızlığı ve zulmü tüm Mersin kamuoyunun duyması için ilçelerde ve merkezde fotoğraf sergisi açmıştı.

Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimlerinden önce “Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak” açıklaması yapmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

KILIÇDAROĞLU KIYIMA UĞRAYAN MERSİNLİ İŞÇİLERDEN DE HELALLİK ALACAK MI? İŞTE GÜNÜN SORUSU! için 1 yorum

  1. Adem ÖZCAN dedi ki:

    Hakkim sonuna kadar haram zikkim olsun.
    Hic bir sucumuz tutanagimiz olmadigi halde isimize son verenler secimlerde belediye deki koltuga nasil yol verildigini halkdan gorecekler. O Koltugun kendilerine ait olmadigini halka ait oldugunu secimde gorecekler

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle