Hoşgeldiniz  

KENDİSİNİ ATEŞE VEREN İŞÇİ DE KONUŞTU: “SENİ ÇIKARTACAĞIM Kİ, YERİNE ADAM ALABİLEYİM!”

admin | 13 Şubat 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in işçiye uyguladığı kıyım politikası mağduru Ahmet Şenol Bakır, işini haksız yere kaybedince, maddi darlığa daha fazla dayanamamış ve Tarsus Belediyesi önünde kendisini ateşe vermek istemişti. İşte o işçi konuştu.

1 Mart yerel seçimlerinden öce CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere neredeyse CHP’nin tüm başkan adayları önceki dönemlerde iş alınan işçilerin “işlerini kaybetmeyeceklerini namus söz” olarak açıklamıştı.

Göreve geldiği günden bu yana işçiye uyguladığı mobbing ve ardından haksızca gerçekleştirdiği işçi çıkarımları, CHP’li Vahap Seçer’i bir anda ülke gündemine oturtmuştu.

CHP’li Seçer’in haksız kıyımına uğrayan işçilerden Ahmet Şenol Bakır da düştüğü darboğazda daha fazla dayanamamış ve cinnet getirerek Tarsus Belediyesi önünde kendisini yakmak istemişti.

Performans değerlendirmesi bahanesiyle işçileri işinden eder Seçer, bu şekilde işçiye tazminat hakkı vermediği gibi, çıkış gerekçesi nedeniyle de işsizlik maaşına işçilerin başvuramaması infiale yol açmayı sürdürüyor.

Olayın ardından A Haber’den Mehmet Miras’a konuşan Ahmet Şenol Bakır, Vahap Seçer’le görüşmesini de aktardı.

Bakır, “Görüştüğümde aynen şunu kullandı: ‘Benim seni çıkartmam lazım ki, senin yerine bir eleman alayım.’ Başkanım siz seçimden önce böyle konuşmuyordunuz, ‘Bizim sizinle bir işimiz yok, işinize devam edeceksiniz’ dediniz. ‘Bizim işimiz yukardakilerle’ dediniz. Aynen böyle. Ama durum böyle olmadı” diye konuştu.

Bakır’ın anlattıkları da performans bahanesinin “sözde” olduğunu da ortaya çıkardı. CHP’li Seçer’in önceki dönemdeki milliyetçi muhafazakar kökenli işçileri çıkartarak kadro açtığı da kesinleşmiş oldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle