Hoşgeldiniz  

KARAYALÇIN: “YEREL SEÇİMLERDEN UMUTLUYDUK AMA ŞİMDİ…”

admin | 29 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’de 24 Haziran seçimlerinde alınan hezimetin ardından şimdi de 9 ay sonra gerçekleştirilecek olan yerel seçim paniği başladı.

24 Haziran seçimlerinde hem desteklediği Cumhurbaşkanı adayı hem de parti olarak alınan başarısız sonuçların ardından CHP’nin kurmaylarında, yerel seçim sonuçları için de şimdiden panik başladı.

 

9 ay sonra gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde CHP’nin hiç de rahat bir seçim yaşamayacağı itirafları da başladı.

 

CHP eski Genel Başkanlarından Murat Karayalçın da 24 Haziran seçimlerinin ardından CHP’de ibre tersine döndüğünü söyledi.

 

Karayalçın, “Önümüzde 9 ay sonra en az bunun kadar önemli yerel seçim var. Orada bir olumsuzluk yaşanması olasılığı var. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yerel seçimlere daha umutlu bakıyorduk. 16 Nisan Referandumu sonuçlarında Ankara’da İstanbul’da hayır oylarının çoğunlukta olduğunu göz önünde tutarak daha bir olumlu bakıyorduk ama bu oylar geriledi. Dolayısıyla rahat olmayan bir döneme giriyoruz. Yerel seçimleri de kaybedersek durum vahim olur. Çözülme olur kaygısını taşıyorum. Onun için de CHP, bütün isimleriyle bütün kadrolarıyla, Kılıçdaroğlusuyla, İncesiyle, Baykalıyla, Ahmetiyle, Mehmetiyle bu seçimlere iyi hazırlanmalı” dedi.

 

“HAYIR” DİYEN İLLERDE CUMHUR İTTİFAKI ÖNDE

 

CHP’nin desteklediği Hayır bloğu 16 Nisan referandumunda İstanbul’da yüzde 51,35 alırken 24 Haziran seçimlerinde Millet ittifakı bloğu yüzde 35,9’a düşmüştü. Yine Ankara’da 16 Nisan referandumunda Hayır oyları yüzde 51,15 olurken, 24 Haziran seçimlerinde bu oran Millet İttifakı olarak yüzde 39,7’ye geriledi.

 

MERSİN’DE CHP HEM OY HEM DE 1 MİLLETVEKİLİ DAHA KAYBETTİ

 

Hayır bloğunun en güvendiği yerlerden olan Mersin’de de Hayır bloğunda bariz gerileme yaşandı. 16 Nisan referandumunda Hayır oyu yüzde 64,02 oranındaydı. 24 Haziran referandumunda Hayır bloğunu oluşturan Millet İttifakı yüzde 41’e düştü. Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan Mersin’de en yüksek oy alan isim oldu.

 

Hayır bileşenleri içinde yer alan CHP ise Mersin’de hem oy hem de 1 Kasım seçimlerine göre 1 milletvekili daha kaybederek ağır yara aldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle