Hoşgeldiniz  

KALABALIKLAŞAN ÇARŞIDA ESNAF VE MARKETLERE “FAHİŞ FİYAT” DENETİMİ

admin | 14 Mayıs 2020 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Koronavirüs sürecinde normalleşme dönemine adım atılması ile birlikte Mersin’de sokaklar ve marketler yeniden kalabalıklaşmaya başladı. Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, bu geçiş sürecinde marketlerin fahiş fiyattan satış yapmasının önüne geçmek adına denetimlerini sıklaştırdı.

Koronavirüs salgınında alınan önlemlerin gevşetilmesi noktasında atılan adımlarla birlikte Mersin’de sokaklar ve marketler yeniden kalabalıklaşmaya başladı. Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri de marketlerin bu geçiş sürecinde ürünleri fahiş fiyattan satmasının önüne geçebilmek adına fiyat denetimi gerçekleştiriyor. Denetimlerde evrakları eksik olan, fiyat etiketleri bulunmayan, reyon ve kasa fiyatları farklı olan işyerleri hakkında tutanak tutuluyor.

Marketlerin vatandaşlara ürünleri fahiş fiyattan satarak, vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için denetimler gerçekleştiren denetmenler, ürün fiyatlarını, ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını denetliyor.

GIDANIN REYON FİYATI İLE KASA ÇIKIŞ FİYATININ UYGUNLUĞU DENETLENİYOR

Vatandaşların markette en sık karşılaştığı sorunlardan birisi de aldığı ürünün kasa çıkış fiyatının reyonda yazan fiyattan pahalı olması. Ekipler vatandaşların bu mağduriyetinin de önüne geçebilmek adına gıdanın reyon fiyatı ile kasa çıkış fiyatı arasındaki uygunluğunu da denetliyor.

ÜRÜNLERİN SON KULLANMA TARİHLERİ DE DENETLENİYOR

Market raflarındaki ürünleri inceleyen zabıta ekipleri de tüm reyonları geziyor. Kasap ve şarküteri reyonlarında ürünlerin son kullanım tarihlerine tek tek bakan ekipler, denetimler esnasında marketleri hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrol ediyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle