Hoşgeldiniz  

KADINLARIN GÜNÜNÜ HOŞ TUTMA SÖZÜ: “ERKEKLER SADECE KONUŞUR, İCRAATİ KADINLAR YAPAR”

admin | 04 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kadınların siyasette ve yönetimlerdeki önemine vurgu yaparak, “Kadının elinin değdiği yerde hem güzellik hem disiplin oluyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi Mersin’deki kadın muhtarlarla kahvaltıda buluştu.

 

Mersin Tenis Kulübü’nde gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Abdullah Özyiğit, İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler ve kadın muhtarlar katıldı.

 

İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi kadın muhtarlar bir araya gelip sohbet etmek istediklerini ifade etti. Özyiğit, Türkiye’nin nazik bir dönemden geçtiğine işaret etti.

 

Yaşanan bu süreçte muhtarların gözlemlerini önemli olduğunu ifade eden Özyiğit, “Kadının elinin değdiği yerde hem güzellik hem disiplin oluyor. Bütün yükü çeken kadınlar, aldıkları işi sonuna kadar tamamlayarak size geri dönüş yapan kişiler. Kadın kollarımız olmasaydı seçimlerde çok sıkıntı yaşardık. Erkekler sadece işin konuşma ve siyaset tarafında çok aktifler, icraat kısmında biraz sıkıntı yaşıyoruz. Ama siyaset yapacak olan hep erkekler oluyor. Çalışan işin yükünü çeken hep kadınlar oluyor” dedi.

 

Kadın muhtarları bulundukları yerlerde sorumluluk alarak 8 Mart’ı ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ ilan edilmesini sağlayan mücadele gününü devam ettirdikleri için kutlayan Özyiğit, şöyle devam etti:

 

“Kadın muhtarlarımızı görmek bizi mutlu ediyor. Kentimizde kadınlara daha çok rol verilebilir. Neden bir kadın belediye başkanımız olmasın? Kadına pozitif ayrımcılık yapmak çok doğru. Ama biz istiyoruz ki; eğitim sistemi, anlayış öyle bir yere gelsin ki pozitif ayrımcılık dahi yapmaya gerek kalmadan birlikte mücadele etmeye devam edebilelim.

 

Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler ise, Mersin’de 8 kadın muhtar olduğunu belirterek, kadınların yönetimlerde daha çok yer alması gerektiğini vurguladı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle