Hoşgeldiniz  

İTİRAF GELDİ: “BİZE MERSİN’DE İYİ PARTİLİLER DEĞİL, HDP’LİLER DESTEK VERDİ!”

admin | 07 Ağustos 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Anamur örgütünün danışma meclisinde konuşan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer açık açık HDP ittifakını itiraf etti: “Hiç milliyetçilik taslamayalım. Başta HDP olmak üzere tüm Demokrasi Güçleri bizi destekledi mi, destekledi. Biz de bölge bölge buradan bir yere varacağız!”

Mersin’de CHP-HDP arasındaki gizli ittifak, son dönemde Büyükşehir’e işçi alımı konusunda gün yüzüne çıkmaya başlamıştı. CHP’li Seçer’in Anamur’da yaptığı konuşmayla da kesinlik kazandı.

Seçim sonuçlarından memnun olmadığını kaydeden CHP’li Seçer, “Biz son dakikada yanlış yapsaydık seçimleri kaybedebilirdik. Çok açık söylüyorum seçim sonuçlarına sevinemedim. Ben yüzde 8 fark bekliyordum. Ancak fark 4’te kaldı. Sakın şımarıklık olarak algılamayın. Hesap ortada. Bizle Türkiye genelinde ittifak yaptığımız ortakların destek verme zorunluluğu vardı. Bana diyorlar ki ‘Efendim Demokrat Parti aday çıkartmasaydı, İYİ Parti’nin oyları Cumhur ittifakına kayacaktı.’ Hadi canım, karşınızda acemi mi var! Adana’da, İstanbul’da, Ankara’da niye gitmedi? Her tarafta ittifak vardı. İYİ Partililer dibine kadar geldi Cumhuriyet Halk Partililere oy verdi. Peki burada niye ittifak olmadı. Bunu sorgulamak lazım. Sonradan kimse kendisine pay çıkarmasın diye bu konuları açıyorum” dedi.

Kimlerden oy aldığını da açıklayan Vahap Seçer, “Bu başarı başta Cumhuriyet Halk Partililerindir. Sonra demokrasi güçlerinindir. Sonra da AK Parti’nin önemli bir seçmen kitlesi, iyi Parti’nin ferasetli olan bir seçmen kitlesi ve ardından MHP’li mevcut eski belediyeden umduğunu bulamayıp da acaba CHP’li Seçer’den umduğumuzu bulabilir miyiz diyenlerdir. Bunun hesabını iyi yapmak lazım. Yani bu başarıda CHP’nin stratejisi, demokratik güç birliği unsurları ve diğer partilerden gelen azar azar oylardır” diye konuştu.

İŞÇİ ALIMLARINDA ÖNCELİK HDP’NİN İMASI!

Mersin’de İYİ Partililerin desteğiyle seçimi kazandıklarını şiddetle reddeden Seçer, bu konuda HDP ve AK Partililere teşekkür etti.

Seçer, “Geldi geçti, sonuç itibariyle biz başarılı olduk. Bana şu anlamda kızıyorlar. Geçtiğimiz bir toplantıda dedim ki biz burada ittifak yapmadık İYİ Partililer kendi oylarını aldılar. Bana sonra kızıyorlar. Kızacak bir şey yok. İYİ Partililer kendi oyunu aldı mı? Aldı. Biz bir başımıza girdik mi, girdik. Eğri oturup, doğru konuşalım bize Demokrasi Güç Birliği destek verdi mi? Hiç milliyetçilik taslamayalım. Başta HDP olmak üzere tüm Demokrasi Güçleri bizi destekledi mi, destekledi. Çok ilginç AK Partililer bize destek verdi. Biz de bölge bölge buradan bir yere varacağız” diyerek işçi alımlarında HDP’lilere öncelik vereceğini işaret etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle