Hoşgeldiniz  

İKTİDARA YAKLAŞTI, ÇİZİK YEDİ… FEYZİOĞLU’NA MERSİN BAROSU’NDAN SERT ELEŞTİRİ!

admin | 27 Eylül 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ankara’da gerçekleştirilen Baro Başkanları toplantısında konuşan Mersin Barosu Başkanı Bilgi Yeşilboğaz, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Saray’da düzenlenen adli yıl açılışına gitmesini eleştirdi: “Bu süreçte TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun sorumluluğu ağır. Ancak bu sorunu çözecek adımları atmıyor.”

39. Baro Başkanları Toplantısı, Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 80 ilin baro başkanlarının, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleşti.

Ankara’da Özdemir Özok Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Baro Başkanları Toplantısının ana gündem maddeleri kapsamında, başta yargı reform paketi, yeni adli yıldan beklentiler, güncel gelişmeler, ülkedeki sorunlar, avukatlık mesleğinin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

“SAVUNMAYI LÜTFEDEREK DAVET ETMEYİ KABUL EDEMİYORUM”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz toplantının gündem maddelerine ilişkin yaptığı konuşmasında, TBB Başkanı Metin Fezioğlu’nun Sarayda düzenlenen adli yıl açılış törenine katılmasını değerlendirerek, “TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adli yıl açılışına gitmesi değişik şekilde değerlendirilebilir. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu keşke barolar ile bir toplantı düzenleyerek, birlikte bu hususun değerlendirilmesi yapılabilseydi. Daha önce yasa ile elinden alınan konuşma hakkı, yasa ile verilerek davet edilse ve gitseydi, bu kadar sorun olmazdı. Savunmayı sadece lütfederek davet etmeyi kabul edemiyorum” ifadesini kullandı.

Yeşilboğaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “TBB ile barolar arasında yaşanan sorunların çözümünde, güven ilişkisi çok önemli. Bu süreçte TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun sorumluluğu ağır. Ancak bu sorunu çözecek adımları atmıyor. Birlik olmak zorundayız.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle