Hoşgeldiniz  

İFTİRANIN ALTINDA CUMHUR İTTİFAKININ ARTÇILARI VAR… HALKLA DEVLET KURUMLARINI KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞTILAR!

admin | 24 Nisan 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de CHP’ye yakınlığıyla bilinen İmece Gazetesi, yeni bir skandala daha imza attı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde Valililiğin, Büyükşehir Belediyesi’nin hatta Garnizon Komutanlığı’nın çelenk koymadığı kaydedilen haberde, Mersinliler üzerinde devletin üst kurumlarının Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı algısı yaratma çabası büyük tepki çekti.

Mersin’de CHP’ye yakınlığıyla bilinen İmece Gazetesi’nin skandal ve yalan yayınlarının ardı arkası kesilmiyor. Daha önce yaptığı yalan haberler nedeniyle defalarca Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından haberlerine tekzip yiyen İmece Gazetesi, son haberiyle de tehlikeli oyunun parçası olduğunu bir kez daha ispatladı.

 

24 Nisan tarihli sayısında 23 Nisan çelenk törenlerinde Valiliğin, Büyükşehir Belediyesi’nin ve Garnizon Komutanlığı’nın çelenk koymadığına ilişkin yapılan haberde, bu kurumların özellikle çelenk bırakmadığı öne sürülerek, bu kurumların adeta Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı gösterilme algısı yaratmaları büyük tepki çekti.

 

ÇELENK KOYMA GÖREVİ İL MİLLİ EĞİTİM’DE

 

2012 tarihinde yayınlanan yönetmeliğe göre 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı Milli Eğitim Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştiriliyor. Bu nedenle Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan kurum da illerde Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü oluyor. Bu nedenle Valilik ve askeriye gibi kurumların çelenk bırakma zorunluluğun da ortadan kalktığı 2012 yılında yayınlanan yönetmelikte açık açık belirtiliyor.

 

Gazetenin 2012 yılından beri uygulanan sistemi ve herkesin rahatlıkla ulaşabileceği yönetmelik maddesini es geçmesi de Devlet kurumlarını yıpratmaya yönelik karalama kampanyası olarak algılandı.

 

İŞTE O YÖNETMELİĞİN İLGİLİ MADDESİ:

 

 

ASIL AMAÇ CUMHUR İTTİFAKINI VE CUMHURBAŞKANINI YIPRATMAK

 

CHP’ye yakınlığıyla bilinen İmece Gazetesi’nin yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yalan algı operasyonuyla devletin kurumlarını açık açık hedef alması ve halk üzerinde yaratmaya çalıştıkları Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı algısı siyasi otoritelerce CHP’nin belden aşağı siyasetinin yansıması olarak yorumlandı.

 

Özellikle AK Parti Hükümeti’nin Akkuyu Nükleer Santrali’inin temelini atmasıyla başlayan ve Çeşmeli-Taşucu otobanını ihaleye çıkarması ve Kazanlı turizm bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım açıklaması CHP’li çevrelerin Mersin propagandasına büyük sekte vurmuştu.

 

Yine MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle son dönemde hafif raylı sistem projesini temel atmaya kadar getirmesi, uluslar arası organizasyonlardaki başarısı ve kent trafiğini rahatlatacak olan bat-çıkları peş peşe açması, Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP’yi CHP’li basının yıpratma çabası vermesine sevk etti.

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle