Hoşgeldiniz  

İDEOLOJİK BELEDİYECİLİK YAPAN BÜYÜKŞEHİRLERE AYAR… SEN MİSİN HAKSIZCA İŞÇİ ÇIKARAN!!

admin | 24 Ağustos 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda Yerel Yönetim Reformunun önümüzdeki yasama döneminde meclise geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

CHP’li belediyeleri intikamcı davranmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP’li belediyeleri işaret ederek, “Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz akmayan sular, toplanmayan çöplerle gündem oluyor. Çöp, çukur, çamur yeniden insanımızın kabusu oldu” dedi.

Erdoğan, yerel yönetimlerin yetkilerini bakanlıklara devretmeye hazırlandıklarının da sinyalini vererek, “Yerel yönetimler reformunu gündeme getirmeyi planlıyoruz. Mahalli idarelerimizin kronik sorunlarını hal yoluna koymayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

İDEOLOJİK BELEDİYECİLİK HORTLADI

“İdeolojik belediyecilik tekrar hortladı. Dış görünüşüne, siyasi tercihlerine göre ayrımcılığa uğramaya başladı. Bazı yöneticilerin öç alma gayretiyle hareket ettiğini görüyoruz. Bay Kemal bu sözleri vermemiş miydi? Bay Kemal o garip insanları işinden, aşından, ekmeğinden etmedi mi? 1994’ten itibaren başta İstanbul olmak üzere ülkemizin birçok şehrinde hizmet ve samimiyet sınavını verdiğimiz için milletimiz bize Türkiye’nin yönetimini emanet etti. Yerelde yaşanacak en küçük sıkıntının, memnuniyetsizliğin bedelini ülke çapında öderiz. AK Partili bir belediye başkanı olarak sizler 83 milyonun her bir ferdinin mesuliyetini omuzlarınızda hissetmelisiniz. Biz de size destek verecek, her türlü katkıyı sunacağız.

Yerel yönetimler reformunu gündeme getirmeyi planlıyoruz. Mahalli idarelerimizin kronik sorunlarını hal yoluna koymayı hedefliyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ARTIK MECLİS’E BAŞKANLIK ETMEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden gündeme getirdiği ‘yerel yönetim reformu’, imar başta olmak üzere belediyelerin yetkilerinin alınarak, bakanlıklara devredilmesini öngörüyor. Üzerinde çalışılan düzenleme, belediye başkanının, belediye meclisinin de başkanı olması uygulamasını da sona erdirecek.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’nun hazırladığı rapor, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Raporda, belediye başkanı ve belediye meclislerinin imar başta olmak üzere belirli yetkilerinin ilgili bakanlıklara devredilmesi önerildi.

Ayrıca Yerel yönetim yapılanması ve mevzuatının da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyumlu hale getirilmesi masaya yatırıldı.

Düzenleme, belediye başkanının belediye meclisinin de başkanı olması uygulamasına son verecek. Belediye meclisi başkanları, üyeleri arasından belediye meclislerince seçilecek.

Belediye borçları ve borçlanmaya yönelik yeni modeller üzerinde çalışmalar da kurulun gündemindeki konular arasında yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle