Hoşgeldiniz  

“HERŞEYE KARŞI” DERNEK BAŞKANINA ŞOK SUÇ DUYURUSU…

admin | 12 Temmuz 2018 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AKDER Silifke Dernek Başkanı Kerim Parlatan, Mersin’in batısına kurulacak balık çiftlikleriyle ilgili halkı yalan bilgilerle tahrik etme suçlamasıyla MERÇED Başkanı Sabahat Aslan’dan şikayetçi oldu. Parlatan’ın şikayet dilekçesinde Aslan’a yönelttiği iddialar kamuoyunda şok yarattı.

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftlikleriyle ilgili ÇED süreci devam ederken, balık çiftliklerinin kente kurulmasına karşı çıkan grubun başını çeken Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkan Sabahat Aslan’la ilgili Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

 

Akdeniz Silifke Çevre Doğa ve Kültür Derneği Başkanı Kerim Parlatan zehir zemberek iddialarla Sabahat Aslan hakkında Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı’na yalan beyanda bulunarak halkı aleni tahrik ve iftira gerekçesiyle şikayet etti.

 

Parlatan’ın şikayet dilekçesinde öne sürdüğü gerekçelerse Mersin kamuoyunda şok yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefleri arasına 1 milyar 500 milyon dolarla su ürünleri ihracatının konduğuna dikkat çeken Kerim Parlatan, bu kapsamda Tarım Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı dahil olmak üzere 12 kamu kuruluşunun çalışması ile Taşucu başta olmak üzere Yeşilovacık ve diğer ilçelerde balık çiftlikleri kurulması için saha tespit edildiğini kaydetti.

 

“MERÇED BAŞKANI İFTİRA ATIYOR”

 

Parlatan, “Bizler Cumhurbaşkanımızın 2023 hedeflerine tam destek vermekle birlikte balık yatırımcılarımıza da aş iş sağladıkları için bölgemize yatırım yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Bu çalışmalarımız devam ederken MERÇED Başkanı Sabahat Aslan’ın basına yansıyan açıklamasında ‘Çiftliklerde yetişen balıkların yüzde 80’inin hastalıklı olduğunu” iddia etmiş, halka balık çiftlikleri kurulmasına karşı çıkması çağrısında bulunmuştur. Sabahat Aslan’ın “Çiftlik balıklarının yüzde 80’i hastalıklı” açıklaması yalan ve iftiradır. Zira Balık çiftlikleri 24 saat süre ile devletimizin ilgili birimleri tarafından denetlenmekte olup, hastalıklı balık vakası ciddi bir iddiadır. Hastalıklı balıkların vatandaşımıza yedirilmesine devletimiz asla izin vermez” açıklaması yaptı.

 

“BU AÇIKLAMALARI AVRUPA BASININA YANSIYACAK, İHRACATI DURDURACAK”

 

Şikayet dilekçesinde Aslan’ın bu iftira dolu algı haberinin önümüzdeki günlerde Avrupa Basınına da yansıyacağını kaydeden Kerim Parlatan, “Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkelerine ihraç edebildiği tek hayvansal ürün de balıktır. Türkiye’de çiftliklerde üretilen balıkların yüzde 70’i ihraç edilmekte olup, yılda ülkemize 850 milyon dolar civarında döviz girdisi sağlanmaktadır. Bu iftira açıklama Avrupa basının da yansıdıktan sonra AB ülkeleri ülkemizden balık ithalatını derhal durdurarak,  Türkiye’miz milyonlarca dolar zarara da uğrayacaktır” iddiasında da bulundu.

 

VE ŞOK BİR İDDİA DAHA: PKK’NIN ADI KULLANILARAK TEHDİT EDİLİYORLAR!

 

Parlatan’ın şikayet dilekçesinde şok bir detay daha göze çarptı. Parlatan, Mersin’deki sözde çevreci bazı dernek ve sivil toplum örgütü başkanlarının Anamur, Silifke, Aydıncık Belediye Başkanları ile CHP-HDP hariç diğer siyasi parti ilçe yönetici ve başkanlarını arayarak, tehdit ettikleri iddiası şok yarattı.

 

Dilekçede “Mersin’deki sözde çevreci bazı dernek ve sivil toplum örgütü başkanlarının Anamur, Silifke, Aydıncık Belediye Başkanları ile CHP-HDP hariç diğer siyasi parti ilçe yönetici ve başkanlarını arayarak, terör örgütü PKK’nın da adını kullanarak, ‘balık çiftliklerini destekleyici açıklama yapmayın’  diye tehdit ettikleri duyumlarını da almaktayız. Hatta bazı dernek başkanlarının, ‘Silifke AK Parti başkanımızı aradık balık çiftliklerini desteklemeyecek, Aydıncık Belediye Başkanımız ile konuştuk, balık çiftliklerini desteklemeyecek kendisine teşekkür ediyoruz’ açıklamalarını kayıt altına aldık, bunlar hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunacağız” ifadesi dikkat çekti.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle