Hoşgeldiniz  

HDP’Lİ MERSİN MİLLETVEKİLLERİ DE TERÖRİST YPG’NİN VURULMASINA KARŞI!

admin | 09 Ekim 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesi hakkında yetki veren Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin süresi bir yıl daha uzatılırken ret oyu veren HDP’li Mersin Milletvekilleri de twiter üzerinden sınır ötesi operasyona karşı olduklarını açık açık yazdı.

Türkiye, Fırat’ın doğusundaki terör örgütlerine karşı sınır güvenliğini sağlamak ve Suriyeli mültecilerin evlerine dönmelerini sağlamak için operasyon başlatacak.

Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesi hakkında yetki veren Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin süresi bir yıl daha uzatıldı.

1 yıl daha uzatılan tezkere AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti’nin oyları ile kabul edildi.

Görüşmelerin ardından, mevcut sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresi 30 Ekim 2019’dan itibaren 1 yıl daha uzatılacak.

HDP KABUL ETMEDİ

Tezkere kararı, tahmin olunacağı üzere HDP tarafından kabul görmedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise grup toplantısında tezkere hakkında “Meclis’e gelen tezkere bir samimiyet testidir. Demokrasiden yana mısınız savaştan yana mısınız, barıştan yana mısınız felaketten yana mısınız? 20 yıldır meclise tezkereler geliyor. 20 yıl sonunda tezkereler ülkeyi nereye sürükledi?” diye konuşmuştu.

FATMA KURTULAN: “BARIŞTAN UZAKLAŞMAYI HDP ENGELLEYECEK!”

HDP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da bir gün önce yer aldığı MYK’da tezkereye ve operasyona karşı durduklarını açıklayan metne imza atmıştı. Tezkere oylaması sonunda tweet atan Fatma Kurtulan, HDP’nin barıştan uzaklaşılmasını engellemek için ret oyu verdiklerini açıkladı.

Kurtulan, “İktidarlar halka rağmen savaş kararı verecek duruma gelmişse çöküş dönemine girmiş, giderken de beraberinde kan getirmeye niyetlenmiş demektir. Tarih bu iktidar örnekleri ile doludur. Bize düşen savaşa hayır diyerek kan dökülmesini, barıştan daha da uzaklaşılmasını engellemektir” diye yazdı.

HDP’Lİ TURAN’A GÖRE MİLLİ GÜVENLİK DEĞİL, SARAY GÜVENLİĞİ MESELESİYMİŞ!

Bir diğer HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan da operasyonun milli güvenlik meselesi olmayıp, “Saray’ın güvenlik meselesi” olduğunu dile getirmesi de ABD Başkanı Trump’ın tweetlerinden sonra skandal yorumlarına yol açtı.

Turan’ın, “Fırat’ın Doğusu” bir milli güvenlik meselesi değil, sarayın güvenlik meselesidir. Saray, kaosu yükseltmek ve muhalefeti parçalamak olarak belirlediği iktidarda kalma stratejisini “milli güvenlik” meselesi olarak sunuyor. Ellerinde kalan son silah bu” açıklaması yapması tepki çekti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle