Hoşgeldiniz  

HARUN ARSLAN YAZDI… EMİTT TURİZM FUARI ÖNCESİ

admin | 25 Ocak 2017 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

harunarslanemittBugün ikinci kez 26 Ocak günü açılacak olan EMİTT Turizm Fuarı’na katılmak için İstanbul’a gidiyorum. Geçtiğimiz yıl ilk kez katılmıştım.

Yıllardır Mersin’in turizm gerçeklerini yazan, yurtdışı fuar gezilerini sorgulayan ve Mersin’in turizmde neden gelişmediğinin sebeplerini bilimsel veri ve rakamlarla ortaya koyan bir kişi olarak ancak iki yıldır turizmle ilgili etkinliklere davet ediliyorum.

 

Büyükşehir Belediyesi’ne bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum.

 

450 tarihi eser ile dünyanın en zengin arkeolojik bölgesi olan Mersin’in, ayrıca doğal güzelliklere, denize, kumsala, krater göllere, akarsulara sahipken, tüm bunları değerlendirilemeyip, çok daha az zenginliği olan Antalya bölgesinden çok gerilerde olmasını anlamak ve kabullenmek mümkün değil.

 

Daha basite indirgersek denizi ve Mersin kadar tarihi ve doğal zenginlikleri olmayan komşu illere ciddi rakamlarda turist gelirken, kentimizin bu durumda olması daha da düşündürücü ve üzücü.

 

Yıllardır Mersin’de sürdürülen turizm politikasının başarısızlığı ve geldiği nokta açıkça görülüyor

Sürekli örnekler veriyorum. Bizler yıllarca denizaşırı uzak ülkelere geziler yapıp oradan turist beklerken kendi çevremizi ve kendi ülkemizi ihmal ettik. Önceliğimizi göremeyip adeta sondan başladık.

Komşu il Niğde Belediye Başkanı’nın Mersin’e gelerek Niğde’yi tanıtması son derece etkileyici ve anlamlıdır.

Mersin’in en büyük şansının turizmde olduğu ve turizmle bu kentte işsizliğin biteceği, refah seviyesinin yükseleceği ve bölgemizin gelişeceği bilinmelidir. Maalesef bunda çok geç kalınmıştır.

 

Yeni Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bazı gerçekleri görerek yeni baştan bir turizm tanıtım çalışmasına fullhdfilmizle girmesi kentimiz adına sevindirici ve umut verici.

İlk kez İstanbul ve Ankara’da Mersin günleri düzenlendi.

Yine geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi EMİTT Fuarı’nda çok farklı ve başarılı bir tanıtım çizgi film izle çalışması yaptı.

Hürriyet yazarlarının kentimize gelerek yaptıkları çalışma Mersin tanıtımı için son derece etkileyici oldu.

 

İlk kez Mersin Türkiye içerisinde tanıtılıyor.

 

Mersin tanıtımı ile ilgili elimden geldiğince yazılar yazmaya çalışıyorum. Son zamanlarda yerel gazete son çıkan filmler ve internet sitelerinde yayınlanan bu tür yazılarım artık bazı ulusal gazetelerin bölge eklerinde ve ulusal baskılarında yayınlanmaya başladı.

 

EMİTT Fuarına katılan tecrübeli gazeteci dostlarımız mutlaka Mersin tanıtımı için çok daha etkili haberler yapacaklar, köşe yazıları yazacaklardır.

 

Sonuç olarak; Mersin’de ilk kez vizyoner, çağdaş gelişmelerden haberli bir yönetim iradesi meseleyi ciddiyetle ve iyi niyetle ele almış bulunuyor. Kent dinamikleri de geçmiş yıllarla ilgili özeleştirel bir yüzleşme yapmalı ve bu dönemi daha rasyonel, verimli, üretken ve gerçekçi çalışmalar için fırsata çevirmelidir. Mersin’in cömert doğası ve tarihi, bu çabalara fazlasıyla karşılık verecek, turizm bu kentin hak ettiği düzeye kısa sürede ulaşacaktır.

 

EMİTT Fuarı’nı önemseyen, ciddi katkı sağlayıcı bir katılım yapan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor, fuarın Mersin için yarar olmasını diliyorum.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle