Hoşgeldiniz  

GÜNÜN İDDİASI DEVA MERSİN’DEN: “İSİMLERİ DUYUNCA ŞAŞIRACAKSINIZ!”

admin | 17 Eylül 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’nun başkanlığında çalışmalarını sürdüren kurucu heyet üyeleri ile bir araya geldi.

Mersin Vista Otel’de gerçekleşen istişare ve tanışma toplantısında, parti politikaları ve siyaset anlayışı anlatılarak, oluşturulma aşamasında olan İl Yönetim Kurulu Üyeliği için görüşülen isimler yer aldı. Gerçekleştirilen yuvarlak masa buluşmasında, özgeçmişleri okunan katılımcıların parti politikalarına bakışı ve düşünceleri hakkında fikir alışverişi yapıldı.

“ALTERNATİF DEĞİLİZ, FARKLIYIZ”

Türk siyasetine yeni bir anlayış getirmek için yola çıktıklarına vurgu yapan Aydemir, “Biz alternatif değiliz. Mevcut siyasetlerin hepsini reddediyoruz. Yeni bir siyasal anlayışla halkımızın karşısına çıkıyoruz. Hakaretin olmadığı, rakiplerin küçük görülmediği bir siyasal üslup belirliyoruz. Biz farklıyız ve farklı olduğumuzu gören halkımızda etrafımızda birleşiyor. Nitelikli ve bilinçli üyeler istiyoruz. Ahlaklı, düzgün ve çevresinde saygınlığı olan insanlarla yola çıkacağız. Hep bir fikir alışverişi içerisinde olacağız. Türkiye çok farklı fikirlerin harmanlandığı demokrasi sevdalısı bir ülke. Bizim anlayışımızda herkes birbirinin fikirlerine saygı duyacak” dedi.

‘SİYASETİ TOPLUMU BİRLEŞTİRMEK İÇİN YAPACAĞIZ’

Günümüzün siyaset anlayışının doğru olmadığına vurgu yapan Aydemir, “Günümüzde algı yönetimi ile birlikte insanları kandırarak, gerçekleri gizleyerek siyaset yürütülme alışkanlığı var. Oysa, bugün burada bir araya gelen herkes çok iyi biliyor ki siyaset bu değildir. Siyaset toplum için yapılmalı. Makamlar gelip geçici yerler ve bizim için hiç önemli değil. Bizim hiçbir kuşkumuz ve korkumuz yok. Yarın yine yüz yüze geldiğimizde bir dost sıcaklığı ile birimizin yüzüne bakabilmeliyiz. Ötekileşmeye izin vermeyeceğiz. Siyaset gerçek anlamda toplumu birleştirmek için vardır” diye konuştu.

‘KADIN VE GENÇLERİN AĞIRLIKTA OLDUĞU YENİ İSİMLERLE YOLA ÇIKIYORUZ’

Parti teşkilatlarını oluştururken son derece hassas davranacaklarını ifade eden Aydemir konuşmasında, “Biz işleyişi ve politikaları ile farklı bir parti olalım. Parti tüzüğünde belirtildiği gibi yönetimde yer alanların en az yarısı hiç siyasete katılmamış, en az yüzde 35’i kadın, en az yüzde 20’si genç olsun” ifadelerine yer verdi.

“İSİMLER AÇIKLANINCA ŞAŞIRACAKSINIZ!”

Mersin’de daha önce siyasette yer almamış isimlerin ağırlıkta olduğu bir kadro kurmak için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu da konuşmasında, “Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın liderliğinde, oldukça sıkıntılı bir dönemden geçen Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden atağa kaldırmak için Mersin’den omuz verecek bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Görev almasını istediğimiz arkadaşlarımızın hepsi ülkemizin içerisinde bulunduğu durumdan hoşnut olmayarak, taşın altına elini koymaya hazır kişilerdir. Parti teşkilatları için düşündüğümüz arkadaşlarımızın büyük bölümünü birkaç hafta öncesine kadar siyasi bir yapılanma içerisinde olmadan mesleklerine devam eden, Mersin’in saygın isimleri arasında yer alıyordu. Kamuoyu ile paylaştığımızda büyük bir şaşkınlığın yaşanacağını söyleyebiliriz. Siyasi tecrübesi olan arkadaşlarımızla birlikte partimizin yarattığı sinerji ile güçlü Türkiye’yi kurmak için çalışmaya hazırlar” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle