Hoşgeldiniz  

GÜNDEM İŞÇİ KIYIMI: TAT VE KILINÇ’TAN İNTİKAM VURGUSU

admin | 09 Eylül 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumuna CHP’li yönetimin son dönemde çıkardığı işçiler oldu. MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat ve Anamur’un MHP’li Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, yeni yönetimin intikam aldığını savundu.

Tam 4,5 saat süren Büyükşehir Meclisi’nin Eylül ayı oturumuna CHP’li yönetimin çıkardığı işçiler damga vurdu.

Konuyla ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, “İşçi eğer işi savsaklıyorsa, çalışmıyorsa, amirine saygısızlık ediyorsa problem yok. Tutulur bir tutanak, gereği yapılır. Ancak öyle maddelerle işten çıkartılmış ki bu işçi kardeşlerimiz, herhangi bir hak talebinde bulunamıyorlar. Tutturulmuş bir performans değerlendirmesi. Aynı iş dalından 3 işçi seçiliyor, performansı düşük denilerek gönderiliyor. Amelenin performansı ne demek? Amele çalışmıyorsa bilin ki başındaki çavuş çalıştıramıyordur” dedi.

“BEN ŞUNU ANLIYORUM: SİZ İNTİKAM PEŞİNDESİNİZ!”

Bazı CHP’li Meclis üyelerinin 1994’te ve 2014’te MHP yönetimin de işçi çıkardığını söylemeleri üzerine Mahmut Tat, “Yani dikkat ediyorum da arkadaşlarımız 94 ve 2014 deyip duruyor. O zaman ben şunu anlıyorum, ‘Kardeşim biz intikam alıyoruz.’ Bu hak mıdır?” şeklinde konuştu.

KILINÇ: “BUNUN ADI İNTİKAMDIR!”

Mahmut Tat’ın ardından konuşan MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç da işten çıkarmaların “siyasi” olduğunu savundu.

Kılınç, “Bakın 6 kişi Anamur’da MESKİ’den. Bu çıkarılan arkadaşların 3’ü önceki dönemde idari düzeydeydi. Yeni dönemde bu arkadaşların yerine yeni isimler geldi. Bu görevden alınan 3 kişi en çok çalışan isimdi. Birlikte çalıştık çünkü biliyorum. Önce bu arkadaşlar Anamur’dan Bozyazı’ya sürüldüler adından da işten çıkarıldılar. Yerlerine gelenler sürekli bu 3 kişinin kendilerini çalıştırmadığını söyleyip duruyordu zamanında. E o zaman bu ne. Bunun adı intikamdır!

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle