Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… SEÇER 22 MİLYON AVRO KREDİYE ONAY İSTEDİ, CUMHUR “ÖNCE KOMİSYON” DEDİ

admin | 17 Kasım 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım Ayı 2 oturumunda CHP’li Vahap Seçer, 100 adet daha doğalgazlı otobüs almak için 22 Milyon Avro’luk krediye direk olarak Meclis’ten onay istedi. Cumhur ittifakımeclis üyeleri de bu isteğin öncelikle komisyonda görüşülmesi gerektiğini belirtti.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 22 Milyon Avro’luk kredi dayatması Cumhur ittifakına takıldı. Cumhur ittifakı meclis üyeleri Seçer’in istediği onayı vermedi ve konunun komisyona havale edilmesinin gerektiğini savundu.

CHP’li Seçer, 73 adet yeni belediye otobüsü alımının ardından filonun yenilenmesi gerektiğini savundu. Bu nedenle Seçer, 100 adet daha CNG’li belediye otobüsünün alımı için 22 Milyon Avro’luk kredi kullanılması gerektiğini ifade etti. Seçer, bu talebinin direk oylanmasını isteyerek, komisyona gitmeden onaylanmasını istedi.

Bu isteğe itiraz eden Cumhur ittifakı Meclis Üyeleri konuyu komisyona havale etmek istediklerini kaydetti. Yapılan oylamanın ardından, Seçer’in talebi oy birliğiyle komisyona havale edildi.

SEÇER 22 MİLYON AVROLUK KREDİYE ONAY İSTİYOR

Vahap Seçer, çevre dostu otobüslerin alımı için 7 Milyon Avro’su hibe, 15 Milyon Avro kredi konusunda görüşmeler yaptığını söyledi.

Seçer’in istediği kredi 2 yıl ödemesiz toplam 8 yılda 18 Milyon Avro olarak geri ödenecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle