Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… SANSASYONEL YAZMIŞTI: GÜLNAR’DAKİ İŞÇİLER NE OLDU, İHALEYİ ALAN FİRMAYLA İLGİLİ İDDİALARA CEVAP VERMEDİ!

admin | 20 Temmuz 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda sürüyor.

Faaliyet Raporunu görüşülmesi sırasında Mut ve Gülnar’ın özelleştirilmesi ile ilgili konu da gündeme geldi.

Sansasyonel Haber’in ilk olarak gündeme getirdiği Mut ve Gülnar İçme suyu bakım ve onarım ihalesi adı altında yapılan işi kazanan firmaya 2 ilçedeki tüm MESKi faaliyetlerini devrettiği iddia edilmişti.

MESKİ tarafından ihaleye çıkarılan Mersin İli Gülnar-Mut İlçeleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hatlarının Onarım ve Yenilenme İnşaatı işi ihalesini kazanan Akdeniz Altyapı İnşaat Şirketi yetkilisi Mustafa Günay ile MESKİ Plan ve Proje Müdürü Mesut Günay’ın kardeş oldukları iddiası Mersin’i sallamıştı.

MHP’li Mahmut Tat, faaliyet raporu görüşmeleri sırasında ihale detayları hakkında CHP’li Seçer’den Bilgi istedi. Tat, “Bu iş kurumun asli işidir. Bunu ihale edemezsiniz” dedi.

Ardından söz alan CHP’li Vahap Seçer, “Bu bakım onarım ihalesi. Gülnar’ı teslim ettik. Yüklenici firma faaliyete başladı. Genel Müdür açıklama yapsın” dedi.

MESKİ Genel Müdürü Alâeddin Alkaç, “Bu özelleştirme değil. Bu asli iş değil. Türkiye’deki tüm kurumlar böyle işler yapıyor artık. Tamamen imalattır bu” diye konuştu.

Tat, “Yükleniciye verdiğimiz bir rakam var, işçimize verilen bir maaş var. İmalatı verebilirsiniz. Ama burada çalışan işçiler nereye dağıtıldı?” sorusunu Alkaç’a yöneltti.

Tat’a cevap veren Alkaç, “Mut-Gülnar’da biz 11 Milyon TL masrafımız vardı. Bu iş yapım işi. Hizmet alımı değil. Yapılan işin karşılığını ödüyoruz” diye konuştu.

MESKİ Gülnar’da dağıtılan işçilerin akıbeti ve ihaleyi alan yüklenici firmayla ilgili iddialarsa yanıtsız kaldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle