Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… BÜYÜKŞEHİR’DE İSMİ LİSTEDE YAZILI İŞÇİLER İÇERİ ALINMADI, “İŞKUR’U BEKLEYİN” DENİLDİ

admin | 01 Şubat 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir yönetimi ani bir kararla ilk etapta 400 işçiyi kısa çalışma ödeneğine sevk ederek, kurumdan koparmak için harekete geçmişti. Bugün işe gelen işçilerin içeri alınmadığı ve İŞKUR’dan haber beklemeleri gerektiği söylendi.

CHP’li Vahap Seçer’in göreve geldiği günden bu yana milliyetçi/muhafazakar işçilere yönelik sert tutumu kısa çalışma ödeneği hamlesiyle şiddetini sürdürüyor.

2 bin 200’den fazla işçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkaran CHP’li Seçer, pandemi dolayısıyla işten çıkarmaların yasaklanmasının ardından işçileri mobbing yöntemiyle istifaya zorlamıştı. Bunda da başarılı olamayan CHP’li Seçer, son çareyi ilk etapta 400 işçiyi kısa çalışma ödeneğine sevk etmekte buldu.

Yaklaşık bin 250 kişilik işten çıkarma listesi hazırlatan CHP’li Vahap Seçer, bu listenin 400’ünü İŞKUR’un pandemi döneminde sıkıntıya düşen işletmelerin faydalanması için verdiği kısa çalışma ödeneğine gönderdi.

DAİRE BAŞKANLARI İŞÇİLERLE GÖRÜŞMEKTEN KAÇINDI

Bu sabah işe giden işçiler çalıştıkları birimin önünde liste şoku yaşadı. Listede ismi olan işçileri birime almayan yetkililer, işçilere İŞKUR’dan haber beklemeleri gerektiği söyledi. İŞKUR’dan gelecek talimatla kısa çalışma ödeneği alacak olan işçilerin görüşmek istediği daire başkanları da hiç kimseyle görüşmedi.  

MADEM SIKINTIDASIN, NEDEN 100 İŞÇİYİ DAHA GEÇTİĞİMİZ HAFTA İŞE ALDIN?

Pandemi dönemindeki durgunluğu bahane ede CHP’li yönetimin, çıkardığı işçilerin yerine yeni işçi alması ve son olarak geçtiğimiz hafta 100 kişilik işçi alımı için mülakatları tamamlamasının ardından ilk etapta 400 işçiyi kısa çalışma ödeneğine sevk etmesi de manidar karşılandı.

Zor durumda olduğunu öne sürerek, kısa çalışma ödeneğine başvuran CHP’li Büyükşehir yönetiminin yeni işçi almak için harekete geçmesi de yönetimin kadrolaşması olarak yorumlandı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle