Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… CHP MERSİN’DE ADİL AKTAY YENİ OYUN KURUYOR!

admin | 26 Nisan 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

24 Haziran seçimleri öncesinde CHP Mersin’de yine inanılmaz planların devreye girdiği iddia edildi. İşte CHP Mersin’i sallayacak iddianın ayrıntıları:

12 Ocak’ta gerçekleştirilen il kongresinde İl Başkanlığına seçilen Adil Aktay, Büyük kongredeki delege seçimlerindeki hamleleriyle Mersin il örgütünü şoka sokmuştu.

 

24 Haziran’da gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri öncesinde CHP kulislerinde konuşulan iddialar, İl başkanı Adil Aktay’ın yeni planlarının da ortaya çıkmasına neden oldu.

 

İLK DARBE SAĞLAR’A: UÇAR YERİNE GÜNER!

 

Aktay’ın İl başkanlığı seçimleri öncesinde kendisine büyük destek veren CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve CHP Mersin Milletvekili Aday adayı Mustafa Baysan’la arasında soğuk rüzgarlar estiği biliniyor. Özellikle Büyük kongrede Fikri Sağlar’ın PM’de istediği isim olan Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar’ın yerine il başkanlığı inisiyatifini kullanan Aktay, Sağlar’ın istediği ismi değil, kendi istediği isim olan Fatma Güner’i PM’ye Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine yazdırmıştı.

 

BAYSAN BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI İSTEMEDİ

 

Mustafa Baysan’la da il kongresi öncesinde teşkilatları turlayan Aktay, Baysan’a yoğun bir şekilde Büyükşehir adaylığı baskısı yapmış, Baysan’ın Büyükşehir adaylığı yerine rotasını bir kez daha milletvekili seçimlerine çevirmesiyle ikili arasına mesafe girmişti.

 

24 Haziran seçimlerinde aday belirleme süresinin darlığı nedeniyle önseçim yapmama kararı alan CHP’de, adaylar merkez yoklamasıyla belirlenecek. PM’de tartışılacak olan adaylar için il başkanlarının da görüşleri büyük önem kazanıyor. Bu bağlamda il başkanı Adil Aktay’ın da Baysan ve Sağlar’la il kongresi öncesinde kurduğu stratejinin tamamının değiştiği iddiası CHP kulislerini salladı.

 

SAĞLAR VE BAYSAN’IN BOŞLUĞUNU ÖZER VE OĞUZ MU DOLDURACAK?

 

Baysan’ın 2. Bölge adayı Sağlar’ın ise ağırlıklı Kürt seçmen üzerindeki etkisini düşünen Aktay, bu bölgelere dokunan “başka adaylarla” yola devam etme kararı aldığı iddia edildi. Aktay’ın 24 Haziran seçimlerinde Kürt seçmene HDP Mersin Milletvekili Aday adayı Prof. Dr. Ahmet Özer ve 2. Bölge’ye de Erdemli ilçe Başkanı Hidayet Oğuz’la milletvekili olarak yürümek istediği öne sürüldü.

 

Öyle ki CHP’nin eşit yurttaşlık konferanslarında Prof Dr. Ahmet Özer’in moderatör olması, Akdeniz ilçe örgütünde partililerle bu konferanslarını sürdürmesi ve Hidayet Oğuz’un da milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesi de bu iddiayı güçlendirdi.

 

ADİL AKTAY 3 GÜNDÜR ANKARA’DA

 

Aday belirleme sürecini yakından takip eden CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay bu kapsamda Ankara’da Genel Merkezi abluka altına aldığı biliniyor. Aktay’ın özellikle Ahmet Özer ve Hidayet Oğuz için çalışma yürüttüğü de Ankara’ya yakın kaynaklarca dile getiriliyor.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle