Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… BÜYÜKŞEHİR VE 13 İLÇE İÇİN İYİ PARTİ VE CHP’DEN PLAN!

admin | 03 Ekim 2018 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti Meral Akşener’in “Mersin ve Manisa’yı yüzde 100 alacağız” ifadesinin altında CHP ile yapılan anlaşma olduğu öne sürüldü. Siyasi çevreleri allak bullak eden bu iddianın detayları, özellikle CHP kulislerinde bomba etkisi yarattı.

Geçtiğimiz gün Gazeteci Muharrem Sarıkaya ile yerel seçimler hakkında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sarf ettiği sözlerin altında yatan gerekçeyle ilgili ortaya atılan şok iddia Mersin’i karıştırdı. Sarıkaya’ya, “Görebildiğim şey şu; İstanbul, Ankara İzmir, bir ölçüde Eskişehir, Manisa, Aydın, Antalya, Adana, Mersin çok önemli. Bu şehirlerin tamamı referandumda ‘Hayır’ oyu verdi. Bunları alabilme imkanımız var… Ama Manisa ve Mersin’i yüzde 100 biz alacağız” diyen Akşener’in MHP’li Belediye Başkanları tarafından yönetilen 2 kent olan Mersin ve Manisa ile ilgili kesine yakın açıklamasının altında CHP ile yapılan pazarlık olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

 

MHP MANİSA VE MERSİN’DE KARIŞTI, İYİ PARTİ POTAYA GİRDİ

 

Yerel seçimlerde 30 büyükşehir içinde kendisine 2 hedef koyan ve bu illeri aldığı takdirde siyasi geleceğini de sürdüreceğine inanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Mersin ve Manisa’da ittifak önerisinde bulunduğu, bunun karşılığında Ankara, İstanbul, Adana, Antalya ve Hatay’da CHP’ye destek vereceklerini dile getirdiği iddiası kamuoyunda en çok konuşulan konuların başında yer aldı. Akşener’in Mersin’de MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın aday gösterilmemesinin, Manisa’da da MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün aday gösterilmeme ihtimalinin artmasıyla MHP içinde yaşanan karışıklık nedeniyle 24 Haziran’da iyi sonuçlar aldığı bu iki kenti ana hedefe koyduğu öne sürüldü.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI VE 7 İLÇE İÇİN CHP’YE DESTEK

 

Özellikle Mersin’de de iddialı olan CHP’nin ise Ankara, İstanbul ve Antalya aşkına bu teklifi değerlendirmeye aldığı iddiası ortalığı sallamışken, CHP’ye yakın kaynaklardan gelen yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. CHP’ye yakın kaynaklar, İYİ Parti’nin istediği 2 il için Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde çalışmaya başlandığı, Büyükşehir haricinde kalan bazı ilçeler için de “ilçe bazında İYİ Parti ile paylaşım yapıldığı” iddiası şok yarattı. Kaynaklar, CHP’ye Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılığı’nın da verileceğini kaydetmesi dikkat çekiyor.

 

İYİ PARTİ HANGİ İLÇELERİ İSTEDİ, HANGİ İLÇELERDE “CHP’NİN YANINDAYIZ” DEDİ?

 

Büyükşehir’in İYİ Parti’ye bırakılmasının planlandığı öne sürülen çalışmada ilçe paylaşımlarının yapılması dikkat çekiyor. İYİ Parti’nin CHP’ye ilçe önerisinde bulunduğu iddialar arasındaki yerini aldı. Buna göre CHP’ye Akdeniz, Mezitli, Yenişehir, Silifke, Tarsus, Mut ve Aydıncık’ta destek vereceği ileri sürülen İYİ Parti’nin Anamur, Bozyazı, Gülnar, Erdemli, Toroslar ve Çamlıyayla’da CHP’den destek beklediği iddia edildi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle