Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… MERSİN’DE FETÖ ELEBAŞILARINA TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

admin | 06 Mart 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının geçtiğimiz hafta içi gerçekleşen FETÖ operasyonunda yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 97 kişiden 43’ünün tutuklandığı bildirildi. Operasyonda gözaltına alınan kişilerin büyük çoğunluğunun örgütün Mersin’deki üst düzey sorumlusu olduğunun ortaya çıkması şok yarattı.

Geçtiğimiz hafta Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde örgütün yapılanması ve firari üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 97 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlanarak Mahkeme’ye sevk edildiği bildirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından farklı zamanlarda adliyeye sevk edilen 97 zanlıdan aralarında “il ablası” Hülya Y. ile çoğunluğu örgütün kentteki üst düzey sorumlusu olan 43’ü tutuklandı.

 

Aralarında örgütün “büyük bölge abileri”, “il ablası” “Deniz Kuvvetleri mahrem imamı”, “Emniyet mahrem imamı”, “eğitim ve öğrenci yapılanması sorumluları”, “gaybubet evleri sorumluları”, “finans sorumluları” ile “ilçe ablalarının” da olduğu zanlılardan 23’ünün telefonunda ByLock, 8’inde ise Eagle tespit edildiği kaydedildi.

 

FETÖ ELEBAŞISI ŞİFRELİ MESAJ GÖNDERMİŞ

 

Tutuklananlar arasında bulunan ve örgütün “il ablası” olduğu tespit edilen “Nurevşan” kod adlı Hülya Y’nin telefonunda bulunan Eagle mesajında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in geçen ay örgüt üyelerine gönderdiği video kaydına ulaşıldı. Görüntülerde, FETÖ elebaşının şifreli talimatları yer alırken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün uzman ekipleri mesajların içerik çözümünü yaptı. FETÖ elebaşı Gülen’in konuşmalarında, her bir örgüt üyesinin sürekli bir “metafizik gerilim” halinde bulunması gerektiğini söylediği belirtildi.

 

Mesajda, örgüt üyelerinden her an eylem ve suikastlara hazır olunmasının istendiği, dini duyguların istismar edilerek terör örgütü üyelerinin dirençlerinin artırılmaya çalışıldığının yer aldığı kaydedildi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle