Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… MERSİN BÜYÜKŞEHİR METRO’YU ÇÖPE Mİ ATTI? KARSAN KAP’A BİLDİRDİ… 128 MİLYONLUK İHALE SİPARİŞ ARTIŞIYLA 152 MİLYON’A FIRLADI!

admin | 26 Mart 2021 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ekim ayında Hafif ve ağır ticari araç üreticisi Karsan’la 63 adet CNG’li otobüs alımı için sözleşme imzalayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin siparişlerini yüzde 20 daha arttırdığı Karsan tarafından KAP’a bildirildi. Firma, ortaklarına “kazancımız arttı” duyurusu yaparken, Mersin kamuoyu tarafından bu artan alımın Metro projesinin rafa kaldırılacağına yorumlandı.

2020 yılının Ekim ayında hafif ve ağır ticari araç üreticisi Karsan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın otobüs ihalesini kazandı. Şirket 73 adet otobüs için sözleşme daveti almış ve yapılan görüşmelerin ardından anlaşmaya varılmıştı.

İŞTE 2020 YILINDA ŞİRKET TARAFINDAN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA:

Şirketin Kamuyu Açıklama Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde şu bilgiler yer almıştı:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere çevre dostu CNG yakıtlı (doğalgaz) 63 Adet 12 metre (solo) ve CNG yakıtlı (doğalgaz) 10 Adet 18 Metre (körüklü) otobüs satın alınma işinin ihalesine en iyi teklifin şirketimiz tarafından verildiği 24.07.2020 tarihli KAP açıklamamızda detaylı olarak duyurulmuştu. İlgili otobüslerin 2 yıl süre ile garanti, bakım onarım ve temizlik işlemlerinin de üstlenildiği ihale için ihale mercii tarafından sözleşme daveti bugün itibarıyla şirketimize iletilmiş olup, sözleşme yasal süresi olan 10 gün içerisinde imzalanacaktır. Söz konusu ihale ile ilgili teslimatların partiler halinde 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.”

Açıklamada ihale bedelinin 127 milyon 922 bin 100 lira olduğu belirtilerek, şirketin brüt satış gelirine oranı yüzde 7,3 olarak hesaplandığı, hesaplamada 31 Aralık 2019 dönemine ait finansal tablolar kullanılmıştı.

FİRMA KAP’A BİLDİRDİ: “MERSİN, SİPARİŞ ARTTIRDI, KARLILIĞIMIZ ARTTI!”

Yine Karsan, bugün tarihli KAP’a yatırımcılara bildirilmek üzere yeni gelişmeleri bildirdi. Buna göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Karsan’dan, yüzde 20 iş artışı talep etti.

KAP’a bildirimde bulunan Karsan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın 24.07.2020 tarihli “63 Adet 12 Metre (Solo) ve CNG Yakıtlı (Doğalgaz) 10 Adet 18 Metre (Körüklü) Otobüs Satın Alınma İşi ihalesi” ile ilgili olarak imzalanan sözleşmenin iş artırımı maddesi çerçevesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi %20 iş artışı talebinde bulunmuştur. Ek talep ile beraber, belediyeye teslim edilecek araç sayısı 75 adet CNG Yakıtlı (Doğalgaz)  12 Metre (Solo) ve 12 Adet CNG Yakıtlı (Doğalgaz) 18 Metre (Körüklü) Otobüse yükselmiş olup, söz konusu ihaleden elde edilecek toplam ciro 152.5 Milyon TL’ye yükselmiştir. Son durum itibarıyla, ihaleden elde edilecek gelirin kamuya açıklanan son yıllık mali tablolarımızdaki (31 Aralık 2020) brüt satış hasılatı tutarına oranı ise %9,65’e ulaşmıştır. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur” dedi.

Karsan bu açıklamayla yatırımcılara ihalenin cirosunun 127 milyon 922 bin 100 TL’den 152 milyon 500 bin TL’ye de çıktığını duyurdu.

MERSİN KAMUOYU “METRODAN” UMUDU İYİCE KESTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sipariş artırımının ardından Mersin kamuoyunda metro projesinin rafa kaldırıldığı söylentileri de ayyuka çıkmış oldu. Büyükşehir’in son gerçekleştirdiği ihaleye tek firmanın teklif vermesi nedeniyle kamuoyunda iptal edilebileceği beklentisi artmışken, Büyükşehir’in bu sipariş artırımı da metro projesinin gerçekleşmeyeceğine yorumlandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle