Hoşgeldiniz  

FLAŞ… FLAŞ… FLAŞ… DEAŞ’LI CANLI BOMBA MERSİN’İ KANA BULAYACAKTI!

admin | 06 Eylül 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de karakola bombalı saldırı hazırlığındaki bir terörist vurularak etkisiz hale getirildi.Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ercan, “Teröristin DEAŞ üyesi olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz” dedi. Valilik açıklamasında da teröristin bombayı patlatmak isterken vurulduğu belirtildi.

Mersin merkez Yenişehir ilçesindeki MİT binasının yakınında bulunan 50. Yıl Karakolu’na saldırı hazırlığındaki canlı bomba vurularak öldürüldü. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bomba imha uzmanları teröristin üzerindeki bombayı etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Gelen ilk haberlerde teröristin MİT binasına saldırı hazırlığında olduğu da iddia edilmişti. Valilik saldırının karakola yönelik olduğunu açıkladı.

 

BAŞSAVCI: DEAŞ ÜYESİ CANLI BOMBA

 

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, yaptığı açıklamada, 50. Yıl Polis Merkezine saldırı hazırlığındaki bir “canlı bombanın”  emniyet güçlerinin başarılı çalışmaları sonucu etkisiz hale getirildiğini söyledi. Ercan, “Teröristin DEAŞ üyesi olduğu  ihtimali üzerinde duruyoruz. Kısa sürede detaylı açıklamayı yapacağız. Polis ekiplerimizin başarılı çalışmasıyla önemli bir saldırı engellendi. Teröristin üzerinde canlı bomba yeleği ele geçirildi.” ifadelerini kullandı.

 

VALİLİK: BOMBAYI PATLATMAK ÜZEREYKEN ÖLDÜRÜLDÜ

 

Mersin Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı. Teröristin karakola doğru yürüyen ve vücuduna sarılı bombayı patlatmak üzereyken vurulduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “06.09.2017 tarihinde saat 08.15 sıralarında ilimiz Yenişehir İlçesi 50. Yıl Polis Merkezi Amirliği’ne 50 Metre mesafede şüpheli hareketlerde bulunan bir erkek şahıs görülmüş, bunun üzerine şüpheli şahsa dur ikazında bulunulmuş, ancak dur ikazına uymayarak Polis Merkezi’ne doğru yürüyerek ilerlemeye devam etmesi ve omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Ölü olarak ele geçirilen erkek şahsın açık kimlik bilgileri ve örgütsel ilişki ve irtibatlarının tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir.Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de terörle mücadele etkin bir şekilde sürdürülmekte olup, aralıksız bir şekilde devam etmektedir.

 

Kaynak: Milliyet

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle