Hoşgeldiniz  

FEZLEKELER MECLİS’E ULAŞTI! MERSİN’DEN 2 MİLLETVEKİLİ VAR!

admin | 25 Şubat 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması” talebiyle hazırlanan 33 fezleke TBMM Başkanlığı’na sunuldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bugün gazetecilerin sorusu üzerine “Dün akşam 33 fezleke Meclis’e ulaştı, içinde HDP’li milletvekilleri de var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti Meclis Grup Toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Süreç neyse bu süreç aynen işleyecektir. Bu konular Meclis’e gelir, Meclis Komisyonları müzakerelerini yapar. Genel Kurul’da da eller hemen iner kalkar” diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu geçen hafta, 6-8 Ekim 2014’teki Kobani Olayları ile ilgili HDP’li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlamış ve fezlekeleri Adalet Bakanlığı’na göndermişti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın fezlekesi “hakaret” suçunu içeriyor.

FATMA KURTULAN’IN DOSYASI KABARIK

Diğer 29 fezleke ise 20’si HDP, biri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) milletvekilinin işlediği belirtilen suçları kapsıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile milletvekilleri Ayşe Sürücü, Garo Paylan, Ayşe Acar Başaran, Pero Dundar, Berdan Öztürk ve Sezai Temelli’nin ikişer fezlekesi bulunuyor.

Buldan, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dundar, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü hakkında “Kobani soruşturması” kapsamında hazırlanan fezlekede “devletin birliğini, ülkenin bütünlüğünü bozma”, “adam öldürme”, “adam öldürmeye teşebbüs”, “yağma”, “bayrak yakma” gibi suçlamalar yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle