Hoşgeldiniz  

ERDEMLİ’DEKİ DOKTORDAN ÇAĞRI: “HASTANELERDE YER KALMIYOR, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN BAŞKA ÇÖZÜM KALMADI”

admin | 28 Kasım 2020 | Dünya, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Mersin’deki vaka artış oranını yüzde 100 olarak açıklamasının ardından Erdemli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktordan Hükümete flaş çağrı geldi.

Korona virüs salgını yurt genelinde yayılımını son hız sürdürürken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Mersin için ürküten açıklama geldi. Bakan Koca, “Vakalar Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya’da iki haftada %100, Erzurum’da ise %50 artış gösterdi. Tedbirlerden verdiğimiz her taviz, salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Tedbirin olmadığı yerde tehdit devam ediyor” bilgisini paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu açıklaması Mersin genelinde endişeyle takip edilirken, bir flaş çağrı da Erdemli Devlet Hastanesi’nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Atıl Kalecik’ten geldi. Dr. Kalecik, Hükümete sokağa çıkma yasağı çağrısında bulundu.

“BAŞKA ÇÖZÜM KALMADI!”

Salgın bu hızda giderse Hastanelerde yer kalmayacağını vurgulayan Dr. Atıl Kalecik, “Son dönemde VİRÜS vakaları inanılmaz arttı ve artık son noktaya gelindi. Sağlık sistemi de bir yere kadar hastalığa cevap verir. Covid veya herhangi bir nedenle hastalandığınızda artık hastanelerde yer bulamayabilirsiniz. Durum gerçekten ciddi. Vatandaş olarak artık kurallara uymama gibi bir tercihimiz yok. Devletimizin de sokağa çıkma yasakları gibi sıkı kısıtlamaları getireceğine inanıyorum çünkü ne yazık ki başka çözüm kalmadı” paylaşımında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle