Hoşgeldiniz  

ELVAN, SELİN SORUMLULARINI AÇIKLADI

admin | 19 Şubat 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Elvan,  Mersin programı kapsamında merkez Akdeniz ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

selaçıklamaelvanderelerkapatılmış

Bu hafta sonu programını Mersin’e ayıran Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, bugünkü programına Akdeniz ilçesi mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek başladı.

 

Marehan’da düzenlenen kahvaltılı toplantıya Bakan Lütfi Elvan ile birlikte Vali Özdemir Çakacak, Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, vali yardımcıları ve kaymakamlar, resmi kurum bölge ve il müdürleri ile Akdeniz ilçe sınırları içerisinde yer alan 65 mahallenin muhtarı katıldı.

 

Kentte yaşanan taşkınlara da değinen Elvan, “Neden bu taşkınlar oluyor? Nedeni, aslında çok açık. Öküz deresinin denizden 750 metrelik kısmı belediyelerce kapatılmış. Düşünebiliyor musunuz, su denize dökülecek ama siz önünü kapatıyorsunuz. Üstüne yol yapıyorsunuz, bina yapıyorsunuz. Böyle bir şey nasıl olur?  Çavuşlu deresine bakıyoruz. Burada tam 7 bin 239 metrelik kısım kapatılmış. Zaten 9.5 kilometrelik dere, bunun büyük bölümü kapatılmış. Kentteki birçok dere bu durumda. Maalesef geçmiş dönemlerde, sorumsuzca belediyeler bu uygulamaları yapmışlar. Kim orada hata yapmışsa, kim suç işlemişse onun karşılığını görmesi gerekir. 5 canımız gitti, kolay mı? Bunun müsebbibi kim? DSİ Genel Müdürlüğü bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptı. 2017 yılında bu derelerin ıslahına hazır. Ancak bunun kamulaştırma boyutu var. Kamulaştırma ile ilgili konu da normalde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna giriyor. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı bu kamulaştırmanın çok yüksek maliyetler tuttuğunu, dolayısıyla bunu karşılayamayacağını ifade etmiştir. Bu çerçevede biz de bunu nasıl ve ne şekilde çözebiliriz diye düşünüyoruz. Bu konuda çalışıyoruz. İnşallah bir çözüm üreteceğiz ve o dereleri eski haline dönüştürüp, ıslahlarını yapacağız” dedi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle