Hoşgeldiniz  

ELEKTRİK DİREKLERİNDEKİ AFİŞLERLE İLGİLİ KOCAMAZ’DAN ŞOK AÇIKLAMA

admin | 18 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, kent merkezindeki elektrik direklerine Bahçeli ve Erdoğan afişlerinin asılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tutmuş, Seçim Kurulu’nun kaldırma talimatını Büyükşehir’in uygulamadığını öne sürmüştü. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan şok bir açıklama geldi.

24 Haziran seçimleri öncesinde Mersin’de başlayan afiş tartışmaları bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın açıklamasıyla farklı bir boyut kazandı. Kent merkezindeki elektrik aydınlatma direklerine yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli afişlerinin kaldırılması için CHP harekete geçmiş ve Seçim Kurulu’na başvurmuştu. Seçim Kurulu da itirazı yerinde bulmuş ve elektrik direklerindeki afişlerin kaldırılması talimatını vermişti. Direklerin önce kiralanması ardından söz konusu afişlerin kaldırılmaması üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve CHP’li basın organları Büyükşehir Belediyesi’ni suçlamıştı.

 

Atıcı, “Mahkeme kararına olmasına rağmen MHP’li belediye afişleri indirtmedi. Gerekçe olarak da ilçe seçim kurulunun verdiği karara İl Seçim Kurulu’nda itiraz edeceklerini ve onun sonucunu bekleyeceklerini bildirdi. Açıkçası mahkeme kararı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yok sayılırken, mahkeme kararını uygulayan belediye başkanı da tehdit edildi” açıklaması yaparak, Büyükşehir Belediyesi’ni açıkça Mahkeme kararını dinlememekle itham etmişti.

 

ENERJİ BAKANLIĞI İHALE YAPMIŞ

 

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı 2. Oturumunda konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Burhanettin Kocamaz,  elektrik direklerindeki afişlerle Büyükşehir Belediyesi’nin bir ilgisinin olmadığını söyledi. Kocamaz, “Yasadaki boşluklar ortada. Bunu her zaman dile getirdim. Bizim adımız Büyükşehir. Şimdi bu elektrik direklerindeki afişlerin iznini biz vermedik. Bu kararı Türkiye genelinde Enerji Bakanlığı almış ve yurt genelindeki elektrik direklerini reklam amaçlı ihaleye vermek suretiyle reklama açmış. Bu afişleri görünce ben de arkadaşlarla görüştüm. İhaleye alan şirketle görüştük. Bize Bakanlık kararını gösterdiler. Bir de ilçe ve Büyükşehir Belediyelerinin yetkisinin olmadığı kararı da gösterdiler. Dolayısıyla elektrik direkleri bizim sorumluluğumuzda değil” dedi.

 

KOCAMAZ: “ATICI AÇIKLAMA YAPMADAN ÖNCE KEŞKE BİZE SORSAYDI”

 

Enerji Bakanlığı’nın kaçak elektrikten doğan açığı kapatmak için böyle bir karar aldığının kendisine iletildiği kaydeden Başkan Kocamaz, “Şimdi müthiş bir bilgi kirliliği var. Belediye bunları nasıl kiraya veriyor. Bunlar kamu malıymış. Bunu Bakanlık ihale etmiş. Seçim Kurulu kaldırın demiş. Şimdi kiraya veren orada, ihaleyi alan orada, yasaya aykırı bulan da orada. Burada Belediye’nin hiçbir dahili ve etkisi yok. Sorumlusu kimse ve bir yanlış varsa bu muhataplar düzeltsin. Aytuğ Atıcı da Büyükşehir’i, hedef alan açıklama yapmadan önce bir araştırsaydı keşke. Bize bir sorsaydı. Belediye yetkisi var deniyorsa, ilçe belediyeleri kendi sınırlarındakini toplasın o zaman” diye konuştu.

 

KUTLUGÜN: “SEÇİM KURULU BÜYÜKŞEHİR’E KALDIRIN TALİMATI VERMEDİ!”

 

Başkan Kocamaz’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün de Seçim Kurulu’ndan çıkan kararda Büyükşehir Belediyesi’ne söz konusu afişlerin kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir talimatın da olmadığını kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle