Hoşgeldiniz  

DÜNYANIN POPÜLER ALIŞVERİŞ PLATFORMU ALİEXPRESS MERSİN’E YATIRIMA MI GELECEK?

admin | 15 Haziran 2020 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dünyanın en popüler alışveriş platformu olan AliExpress, Çukurova Bölgesi’nde ofis çalışmalarına hız verince bir atak da MTSO Başkanı Kızıltan’dan geldi. AliExpress Türkiye Bölge Müdürü ile Online seminerde görüşme imkanı yakalayan Kızıltan, AliExpress’i Mersin’e davet etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezince kurulan ve 21 kuruluştan oluşan İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu tarafından Covid19 sonrası iş hayatına adaptasyon, yeni dönem iş süreçleri, yeni fırsatlar, e ticaret, dijitalleşme, insan kaynakları uygulamaları, sosyal güvenlik uygulamaları ve teşvikler konularında düzenlenen Akademik ve Profesyonel Buluşmalar adlı online seminere katıldı.

Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz Moderatörlüğünde düzenlenen seminerin konuşmacısı Ali Express Türkiye ve Mena Bölge Müdürü Yaman Alpata oldu.

KIZILTAN ALİ EKSPRESS’İ YATIRIMA DAVET ETTİ

MTSO’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, seminerde yaptığı konuşmada Ali Ekspress’i Mersin’e şube açmaya davet etti. MTSO olarak KOBİ Danışma ve Endüstriyel Tasarım Merkezi projesi üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Kızıltan şunları söyledi:

“Mersin çok büyük bir potansiyele sahip. Birlikte bu potansiyeli patlatacağımızı düşünüyorum. Mersin’in potansiyeli yanında imkanları da çok yüksek. Sizin bu bölgede ofis açmayla ilgili düşünceniz olduğunu biliyorum. Bunu duyduğumda yerimizin hazır olduğunu söyledim. Odamızın KOBİ Danışma ve Endüstriyel Tasarım Merkezi Projesi var. İnşaat kısmını başlattık. Dijitalleşmeden, e-ticarete, tasarımdan KOBİ danışmanlığına kadar insanları ticarette yönlendirmek için her türlü birim bu merkezde olacak. Bu konuları konuşmak üzere sizi en kısa sürede Mersin’e bekliyoruz.”

ALİEXPRESS’TEN KIZILTAN’A YANIT: “EN KISA SÜREDE MERSİN’DEYİM!”

Kızıltan’ın daveti üzerine Alpata, Eylül – Ekim ayında Mersin’e geleceklerini belirterek, “Yer sizden personel bizden. Önümüzdeki süreçte Mersin’de hep birlikte bir kalkınma hareketi başlatacağız” dedi.

“ÇUKUROVA’DA CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR”

Çukurova’ya da değinen Alpata, “Çukurova’nın ciddi bir üretim gücü var.  Mevcut durumda toplam satıcılarımızın yüzde 15’i Çukurova Bölgesi’nde. Bu rakam bize bu bölgede hala büyük bir potansiyelin olduğunu, gidilecek daha çok yol bulunduğunu gösteriyor” dedi.

DÜNYANIN EN POPÜLER ALIŞVERİŞ PLATFORMU ALİEXPRESS NEDİR?

AliExpress, merkezi Çin’de olan Alibaba Group’un bir B2C girişimidir. A’dan Z’ye pek çok ürün grubunu içinde barındıran Aliexpress dünyanın pek çok ülkesinden kullanılabilmektedir. Amazon.com’la benzerlik gösteren sitede küçük üreticilerin tüketicilere doğrudan ulaşma şansı bulunmaktadır.

AliExpress, Amazon ve eBay gibi diğer benzer sitelerden çok daha ucuz fiyatlara ürünleri satın almak için kurulmuş popüler bir çevrimiçi alışveriş sitesidir. 2010 yılında kurulan site, e-ticaret ve hesaplamaya odaklanan Çinli alışveriş devi AliBaba’ya aittir. 

İlk bakışta Alibaba Group bünyesinde Çinli firmaların yabancılara satış yapması için kurulan Aliexpress.com,  sonrasında dünyanın en büyük internet şirketlerinden biri haline gelmiştir. Temel olarak tek çatı altında binlerce tüccarı bir araya getiren Aliexpress, milyonlarca ürünü içerisinde bulunduran çevrimiçi bir pazardır.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle