Hoşgeldiniz  

DİYANET-SEN’DEN DEVLETE “KUMAR” SUÇLAMASI

admin | 23 Aralık 2016 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, yaptığı basın açıklamasıyla Devlet’e şok suçlamalar yöneltti. Piyango ve şans oyunlarının devlet eliyle oynatılmasına büyük tepki gösteren Görgülü, “Devletin, laik niteliği dahi olsa vatandaşını bu tür kötülüklerden koruması, insanların nafakalarını bu yolla kazanmalarına izin vermemesi gerekir. Kendi vatandaşını el emeğiyle ,alın teriyle geçimini temine özendirmesi lazım” dedi.

 

diyanetsenmersin

 

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, yaklaşan yılbaşı günü Milli Piyango idaresince gerçekleştirilecek çekilişle verilecek ikramiye üzerinden devleti yerden yere vurdu. Piyango bayilerini “kumar büfesi olarak tanımlayan Görgülü, “Yasal kumar; Devletin kontrolü altında ve bizatihi Devlet tarafından organize edilen kumar türüdür. Bunlar, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Spor Toto Genel Müdürlüğü vb. şekilde örgütlenmiş olup, kurumsal bazda faaliyet gösteriyorlar” diyerek Devlet’i kumar oyunlarına teşvik etmekle suçladı.

 

Görgülü, “Öyle ki “Ya Çıkarsa” rüyası ile bu umut ve hayal tacirliği TRT’de yıllarca Sayısal Loto ve Milli Piyango adı altında resmen kumarın reklamı yapıldı. Devlet eliyle kumar özendirildi. Türkiye’de bugün, İddia, Sayısal Loto, Şans Topu, Kazı kazan, Spor Toto, At Yarışı, On Numara, Milli Piyango gibi devletin kendine gelir oluşturmak amacıyla oynattığı 10-15- çeşit şans oyunu var. Şans oyunları her ne kadar oyun olarak nitelendirilse de diğer oyunlardan farklı olarak; çekici ve sevinç verme özelliği dışında, üzüntü ve bağımlılık yapma özelliği bulunan bir oyundur” dedi.

 

Milli Piyango uygulamasıyla Devletin anayasal suç işlediğini kaydeden Görgülü açıklamasını şöyle sürdürdü: “Müslüman kardeşlerimiz, bu tür şans oyunlarından uzak durmalıdırlar. Bu tür kumarlardan kazanmak, oynamaktan daha büyük bir beladır. Çünkü kazanılan para, haram olacağı için kişinin bu haram parayla beslenmesi, kıyafet alması, onu zaruri ihtiyaçlarına kullanması kişinin ahiret hayatını daha karartır. Çünkü haramla beslenen vücut Hakka yönelmez. İnsanı diğer haramlara daha açık bir hale gelir,alıştırır Devletin, laik niteliği dahi olsa vatandaşını bu tür kötülüklerden koruması, insanların nafakalarını bu yolla kazanmalarına izin vermemesi gerekir. Kendi vatandaşını el emeğiyle ,alın teriyle geçimini temine özendirmesi lazım.”

 

Devlet’in şans oyunları yoluyla Allah’ın hükümlerine de karşı geldiğini öne süren Görgülü, “İslamiyet kazancın meşru olması şartıyla islami prensiplerle bağdaşan tüm ekonomik faaliyetlere katılma hakkını tanımıştır. Bununla birlikte, yolsuzluk, hırsızlık, gasp, faiz, tefecilik, rüşvet, kumar, şans oyunları vb. yollarla servet elde etmek; alkol ve uyuşturucu maddeleri satmak; emeğin hakkını vermemek, alınan maaş karşılığında istenilen standartlarda iş ve hizmet üretmemek; eksik ölçüp eksik tartmak, sattığı malın ayıp ve kusurlarını gizlemek, hileli yollarla insanların mallarını yemek, miras paylaşımında hakkaniyetten uzak durmak gibi meşru olmayan yollarla elde edilen kazançlar helal değildir. Bu gibi meşru olmayan yollarla kazanç elde etmeyi yasaklayan rabbimiz “Ey İman edenler! Karşılıklı rızaya dayalı ticaretle olması müstesna, mallarınızı aranızda haksız yollarla yemeyin.” buyurmak suretiyle, haksız kazancın haram olduğunu bildirmiştir.(Nisa,4/29)” ifadelerini kullandı.

 

Görgülü, eğitim sisteminin de gençleri kumara yönelttiğini savunarak, “Bu kadar kumarbazın olduğu yetiştiği bir toplum iflah olmaz.Paradan başka hedefi olmayan gençlere yarın kamuda görev aldıklarında devletin emanetini nasıl bırakabilirsiniz. Son 30 yıla bakın yolsuzluk ,vurgun, ihaleye fesat karıştırma ,vb gibi işlere bulaşanların geneli üniversite mezunu , ..Acı birşey ama bizim eğitim düzenimiz okuttuğu yetiştirdiği gençlerimize helal kazancın önemini beyinlerine nakşedemeden mezun ediyor.Şimdi hangi meslek hayatında çok para kazanılıyorsa gençlerimiz o meslek hayatına yöneltiliyor bi şekilde .Sonrada para kazanmak,zengin olmak için her yol onlar için meşru görülüyor” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle