Hoşgeldiniz  

DEDESİ DUYSA… CHP’Lİ SAĞLAR’DAN DEMİRTAŞ İÇİN VATANDAŞLARA TÜRKİYE’Yİ ŞİKAYET ÇAĞRISI

admin | 02 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

24 Haziran seçimlerinde listeye giremeyen CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, geçtiğimiz gün cezaevinde tutuklu bulunan HDP’li Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından köşe yazan Sağlar, “Demirtaş için vatandaş ve STK’ların AİHM’e gitmesi gerektiğini belirtti.

CHP’li Fikri Sağlar’ın HDP ile dirsek temasları artarak sürüyor. Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’a giderek kayyum atanan HDP’li Belediyenin taşeron işçilerinin güvenlik soruşturmasından geçmemesi gerekçesiyle kadro alamamasını protesto eden Sağlar, bir kez daha tutuklu HDP’li Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti.

 

Ziyaretin ardından BirGün Gazetesi’ndeki köşesinden ziyaretle ilgili detaylar paylaşan CHP’li Sağlar, “Önceki gün, hukuksuz bir şekilde tutuklanan, kendi ifadesiyle “rehin alınmış” bir Cumhurbaşkanı Adayı olan Selahattin Demirtaş’ı bugün Edirne’de ziyaret ettim. Bütün sevenlerine selamları var” yazdı.

 

HDP’li Demirtaş’ın tutuklanma gerekçesi olan PKK/KCK ile paralel hareket edip 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kobani protestoları için halkı tahrik etmekle suçlandığını pas geçen CHP’li Sağlar, bir adım daha ileri giderek Türkiye’nin AİHM’e şikayet edilmesi gerektiğini yazarak bir skandala daha imza attı. Sağlar, “Sivil toplumu ve demokratik kamuoyunu, bu konuda gereken hassasiyeti göstererek tepkilerini ve taleplerini Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve ilgili diğer kurumlara demokratik yollardan iletmeye ve demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyorum!..”

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle