Hoşgeldiniz  

“DAVULTEPE’YE SANAYİ SİTESİ İSTİYORUZ” DİYE MECLİS’TEN DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI VE “İSTEMEZÜKÇÜLERİN” ORGANİZATÖRÜ AHMET ERŞAHİN KARAR ÇIKARTMIŞ İYİ Mİ?

admin | 25 Şubat 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’ye yapılması planlanan küçük sanayi sitesinin kurulacağı yer ile ilgili tepki gösterenlerin başında bulunan Davultepe eski Belediye Başkanı Ahmet Erşahin’in kendi döneminde Davultepe’ye küçük sanayi sitesi kurulması için gerekli çalışmaların yapılmasına onay veren karara imza attığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mezitli ilçesi Davultepe mevkiinde acele kamulaştırma kararı alınarak, Mezitli Belediyesi’nin son imar düzenlemesiyle mevcut sanayi esnafının düştüğü işgalci durumundan kurtarılması için küçük sanayi sitesi yapılacak alan üzerindeki tartışmalar ortaya çıkan son belgelerle iyice alevlendi.

Bölgenin tarım arazisi olduğu gerekçesiyle küçük sanayi sitesinin yapımına karşı çıkan arazi sahiplerinin “tarım arazisi” savunması da imar planlarının kamuoyuna açıklanmasıyla yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel, Büyükşehir Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Kamuoyunda yanlış yönlendirilen bir algı var. O bölge sıfırdan tarıma açılmış bir yer değil. Bugün üstünde narenciye gözüken yerlerin doğusu, batısı ve güneyi daha Davultepe Belde Belediyesi varken tamamı imarlı parseller haline gelmiştir. Oranın tamamı imarlı parsellerdir, tarım alanı değil” diye konuşmuştu. Bölgede başka uygun arsaların olmadığını savunan Önel, “Biz ne yaptık? Buradaki imarlı parseller, organize tarım ve hayvancılık entegre tesisine çevrilmişti. Bizim tek yaptığımız tarım arazilerine sanayi sitesi kurmak değil, biz bu alanı kentsel servis alanına çevirdik, sanayi sitesi yapılmasının önünü açtık” demişti.

“DAVULTEPE’YE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KURULSUN” DİYE MECLİSTEN KARAR ÇIKARTMIŞ!

Davultepe’ye kurulacak küçük sanayi sitesinin yapımına karşı çıkan grubu organize eden Davultepe eski Belediye Başkanı Ahmet Erşahin’in başkanlığı döneminde ortaya çıkan bir belge kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

GEREKÇEDEKİ “SAKINCALI DURUMLAR” İBARESİ DİKKAT ÇEKTİ

Belediye Başkanlığı döneminde 26 Ekim 2006’da Davultepe Belediye Meclisi’ne görüşülmesi için önerge veren Erşahin’in, önergesine “Kasabamızda küçük ölçekli sanayinin gelişmesi için yeterli yapı ve tesis bulunmadığından mevcut küçük ölçekli sanayi işletmeleri de kasabamın muhtelif yerlerinde yerleşim alanları içinde bulunduğundan sakıncalı durumlar meydana getirmektedir. Bu nedenle belediyemizce kasabamızda küçük sanayi sitesi kurulması gerekli yapı ve tesislerin yaptırılması gerekmektedir” gerekçesini sunduğu ortaya çıktı.

Hemen arkasından Davultepe meclisinde görüşülen teklif, oy birliğiyle kabul edilmişti.  

İŞTE O BELGELER:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle