Hoşgeldiniz  

CUMHUR’DA BEDDUA KRİZİ… BAKİ ŞİMŞEK’TEN SURİYELİLERE BEDDUA!

admin | 12 Haziran 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin’de vatandaşların büyük tepkisini çeken Suriyelilerin geri gönderilmesi gerektiğini TBMM Genel Kurulu’nda açık açık dile getirdi. Şimşek konuşmasında Suriyeliler için “Gidişleri olsun da inşallah dönüşleri olmasın” diyerek beddua bile okuması dikkat çekti.

Mersin’de Suriyelilere tepki her geçen gün artmaya başladı. Son olarak Tarsus’ta 7 Suriyeli ve 4 Türk vatandaşının yaralandığı kavganın ardından olaya karıştığı belirlenen 23 Suriyelinin işlemleri tamamlandıktan sonra Mersin İl Göç İdaresine teslim edilmesi bardağı taşırdı.

TBMM Genel Kurulunda söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Suriyelilerin kentte büyük huzursuzluk yarattığını dile getirmesinin ardından Suriyelilere beddua etmesi şok yarattı.

MHP’li Şimşek, “Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilerin sorunları gelecekte ülkenin en büyük sorunlarından biri olacaktır. Antep’te Urfa’da Hatay’da Kilis’te Adana ve Mersin’de yaşayan Suriyelilerin sayısı nerdeyse o kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın sayısına eşit hale gelmiştir. Artık Suriyelilerin çoğunluğu kayıt dışı, sigortasız vergi levhasız rekabet ortamını ortadan kaldıracak şekilde ticaret yapıyorlar” dedi

Mersin’de her tarafın adeta Suriyeliler tarafından işgal edildiğini kaydeden Baki Şimşek, “Mersin’in bütün sahilleri, parkları ve caddeleri Suriyeliler tarafından işgal edilmiş durumda. Sokaktaki insanların can güvenliği yok. Her gün bir mahallede kavga ve çatışmalar yaşanıyor. Artık yeter diyoruz. Kendi ülkelerine bayram tatiline giden insanlar terörden arındırılan bölgelere geri dönsünler. Devletimiz bu konuda bir çalışma yapsın. Mersinli hemşerilerimizin diliyle gidişleri olsun da inşallah dönüşleri olmasın” demesi şok yarattı.

Şimşek’in bu sert tepkisinin Cumhur ittifakı ortağı AK Parti kanadında nasıl karşılanacağı da merak konusu oldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle