Hoşgeldiniz  

CUMHUR İŞİ CİDDİYE ALMADI, ŞİMDİ DE “KİM NİYE GELMEDİ” TARAMASI YAPIYORLAR!

admin | 24 Temmuz 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MESKİ’nin Mayıs ayı içerisinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda reddedilen MESKİ’nin 100 milyon TL’lik borçlanma talebi bir kez daha genel kurula iade edildi. Son genel kurulda yeniden ele alınan borçlanma talebine ilişkin kararın tekrardan ısrar edilerek reddi için, Büyükşehir Belediye Meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğu gerekiyordu. Cumhur İttifakı önceki kararda ısrar etti ancak 36 oyda kaldı, salt çoğunluğu bulamadı. Ve karmaşa bundan sonra başladı.

Mayıs ayında gerçekleştirilen MESKİ Genel Kurulu’nda 100 Milyon TL borçlanma talebine karşılık mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur ittifakından ret yiyen CHP’li Seçer bir kez daha aynı önergeyi hukuksuz bir karar diyerek gündeme aldırmıştı. CHP’li Seçer yapılan oylamada Cumhuru yine geçemedi.

ÖNCE SEVİNDİ, YETERLİ SAYIYI BULAMADIKLARI GEREKÇESİYLE BORÇLANMA GEÇTİ DEDİ.

36 ret kararının ardından açıklama yapan CHP’li Seçer, ret verenlerin yasa gereği toplam üye sayısının yarısının 1 fazlası olan 40 ret oyunu alması gerektiğini ve Cumhurun bu sayıya ulaşamaması nedeniyle borçlanma kararının geçtiğini söyledi.

CUMHUR İTİRAZ ETTİ, HUKUKÇULAR BİLE DÜĞÜMÜ ÇÖZEMEDİ

MHP’li Mahmut Tat’ın da 5393 sayılı yasaya göre onay verecek üye sayısının da 40 olması gerektiğini söylemesinin ardından hukukçu meclis üyeleri devreye girdi. Ortaya net bir sonuç çıkmayınca kararın Mülki idareye yani Valiliğe gönderilmesine karar verildi. Şimdi tüm Gözler Mersin Valiliğine çevrildi. Borçlanma talebine son oluru Valilik verecek.

CUMHUR CEPHESİNDEN FLAŞ İDDİA: TOPLANTIYA KATILMAYAN MECLİS ÜYELERİNİ İNCELİYORLAR

Meclis’te 45 üyesiyle çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri, 40 sayısını bulamamanın şokunu yaşıyor. Oylamada 36 ret kararı çıkartan Cumhur ittifakı, rahatlıkla bulabileceği 40 yeter sayısına ulaşamayarak, Cumhuriyet tarihine “karar alamamakla” geçmeye katkı sağlamıştı.

Toplantıya katılmayan Cumhur ittifakı meclis üyelerini taramaya başlayan parti gruplarının, geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleşen MESKi Genel Kurulunda çoğunluğu kaybetmesi nedeniyle Seçer’in istediği kararların geçerek Mersinlileri zamma boğmasından ders almadığı da bugünkü oturumda bir kez daha ortaya çıktı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CUMHUR İŞİ CİDDİYE ALMADI, ŞİMDİ DE “KİM NİYE GELMEDİ” TARAMASI YAPIYORLAR! için 1 yorum

  1. Çermikli dedi ki:

    Gelmeyenleri takip edin görürseniz onlara arkasında ne çıkacak

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle