Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’E PARA LAZIM… YÜK YİNE VATANDAŞA BİNDİRİLDİ!

admin | 26 Kasım 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MESKİ’de 2021 bütçesi görüşmeleri sırasında büyük tartışmalar yaşandı. Cumhur ittifakının atıksu bedelindeki indirim talebi, CHP’li Başkan Seçer’in “Para lazım” direnci nedeniyle gerçekleşmedi.  Cumhur ittifakı da bütçeye eklenen borçlanma talebini reddederek bütçenin geçmesini sağladı.

MESKİ Olağan Genel Kurul Toplantısı 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu, su tarifelerinde indirim içeren raporunu Meclis’e sundu. Komisyonun “indirim” içeren bu raporu da CHP’li Başkan Vahap Seçer’in tepkisine neden oldu.

AK PARTİLİ EKMEKÇİ “İNDİRİM” İSTEDİ, CHP’Lİ SEÇER İNDİRİMİ POPÜLİZM OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Atıksu bedelinin yüzde 45’ten 35’e çekilmesini öneren AK Parti Grup Başkanvekili Mevlüt Ekmekçi, “Pandemi süreci nedeniyle özellikle atık su bedelinde indirim yapalım. Mersinlilerin uygun rakamlarda su içmesi konusunda talebimiz var” dedi.

AK Partili Ekmekçi’nin önerisini popülizm olarak değerlendiren CHP’li Vahap Seçer, “, hesap kitap yapılmadan, bütçesinde önemli tahribatlar yaratacak, eksiler, artılar getirecek kararlarla yönetilebilecek bir kurum değildir. Şimdi bu kurumu yöneteceksiniz. Bu kurumu yönetirken, bu hesapları yapacaksınız. Gözünü seveyim, siyasi değerlendirmelerle, popülizmle eğer bu mecliste her konuda benim önüme engel konulacaksa, Mersin kazanmaz, Mersin halkı kazanmaz, Mersin kaybeder, Mersin halkı kaybeder” dedi.

TOPKARA’DAN TEPKİ

Ekmekçi’nin ardından söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı MHP’li Mehmet Topkara, CHP’li Seçer’in indirime yanaşmamasını eleştirdi.  Topkara, “Kanalizasyon ve vidanjör hizmeti almayan vatandaşın bunu ödemesini istemiyoruz. Genel atıksu bedelinden indirim yapılmasını teklif ediyoruz. Art niyetimiz yok” diyerek CHP’li Seçer’in popülizm suçlamasına yanıt verdi.  Seçer de Topkara’ya ısrarla projeleri yapabilmesi için paraya ihtiyacı olduğunu belirterek indirime yanaşmadı.

CUMHUR İTTİFAKI 3 MADDEYE RET, GERİ KALAN MADDELERE ÇEKİMSER VERDİ

Görüşmelerin ardından bütçe oylamasına geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Topkara’nın önerisiyle, bütçe tasarındaki maddeler tek tek oylandı.

Tasarıda bütçe denkliğiyle ilgili borçlanma, kredi kullanımıyla ilgili madde ve içerisinde borçlanma, likidite amaçlı nakit mevcudu ve borç anaparasının geri ödemesinin yer aldığı finansman tablosu Cumhur İttifakı üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Diğer maddeler ise Cumhur İttifakı üyelerinin çekimser oyları nedeniyle kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle