Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER BORÇLANMAYI BUNUN İÇİN Mİ İSTEDİ? İŞTEN ÇIKARDIĞI İŞÇİLERE VE DEVLETİN VERDİĞİ KADROYU KAFASINA GÖRE DÜŞÜREN MERSİN BÜYÜKŞEHİR’E TAZMİNAT ŞOKU!

admin | 22 Aralık 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Göreve geldiği günden bugüne gözle görülür bir şekilde hizmet üretemeyen CHP’li Vahap Seçer yönetimi, bu kadar hizmetsizliğin üstüne sürekli olarak karşılık göstermeden istediği borçlanma yetkisiyle ilgili flaş iddia ortaya atıldı. Seçer’in işten haksız yere çıkardığı işçilerle, Devletin belirlediği kadroları yasal olmayan şekilde düşürdüğü bürokratların davalarının kesinleşmesiyle Büyükşehir’in dünya kadar tazminata mahkum olduğu ve bu mahkeme kararlarına karşılık ödenecek cezalar için bu kaynağı kullanacağı öne sürüldü.

Her fırsatta Belediye kaynaklarını doğru yerlere kullandığını iddia eden CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği 31 Mart 2019’dan bu yana gözle görülür bir hizmet etmemekle eleştiriliyordu.

İŞÇİLERİN DAVALARI İSTİNAFTAN DA KESİNLEŞTİ: YÜZLERCE İŞÇİYE TAZMİNAT ÖDENECEK!

Göreve geldiği günden bugüne önceki dönemde işe alınan milliyetçi/muhafazakar işçileri haksız, hukuksuz bir şekilde işlerinden çıkartan CHP’li Seçer yönetimi açılan yüzlerce davayı kaybetmişti. Davaların istinaf mahkemelerinde de kesinleştiği ve Büyükşehir’in kişi başı yaklaşık 17 bin TL’ye mahkum edildiği kaydedildi.

Rakamların devasa boyutlara ulaşması nedeniyle CHP’li yönetimin tek tek işçileri çağırdığı ve adeta alacaklarına karşılık pazarlık kesildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

YARGITAY’DAN BÜROKRATLARA USULSÜZ KADRO DÜŞÜRME KARARI: TAZMİNAT ÖDENECEK!

Önceki dönem bürokratlarını Devletin belirlediği kadroların da altına düşürerek mobbing uygulayan CHP’li yönetime karşı açılan davaların da Yargıtay’da kesinleştiği bildirildi.

Önceki dönem bürokratlarının kadrolarını hukuksuz bir şekilde “Uzman” kadrosuna düşürerek, maddi mobbing uygulayan Seçer yönetimine karşı bürokratların açtığı davalara göre de Büyükşehir kişi başı yaklaşık 17 bin TL ödemeye mahkum edildi. Bürokratların bununla da yetinmeyerek mobbing davası açmaya başladıkları ve davaların bürokratlar lehine bitmesi durumunda ödenecek tazminatların katlanarak büyüyeceği iddia edildi.

SICAK PARA TAZMİNATLAR İÇİN Mİ İSTENDİ?

Gerek işçilerin gerekse de bürokratların davalarının kesinleşmesinin ardından tazminat ödeyecek olan Büyükşehir yönetiminin bu tazminatlara karşılık 250 Milyon TL borçlanma yetkisi istediği ve kullanılacak kredinin büyük kısmının bu kararlara istinaden çıkan ödemeler için kullanılacağı öne sürüldü.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle