Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ HÜSEYİN ÇAMAK MERSİN-SİLİFKE OTOYOLU’NU SORDU

admin | 08 Haziran 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, yaz sezonu öncesinde Ulaştırma Bakanı’na Mersin-Silifke Otoyolu’nun son durumunu sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, yapımına yıllar önce başlanan ancak henüz tamamlanamayan Mersin- Antalya Akdeniz Sahil Yolu ile Mersin-Silifke Otoyolu’nun son durumunu gündeme getirdi.

 

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çamak, “İktidar her seçim öncesi; Mersin-Adana Karayolu’nun genişletilmesi, Mersin’den Antalya’ya kadar olan Akdeniz Sahil Yolu’nun yapımının tamamlanması ve Mersin-Silifke-Taşucu Otoyol projesinin sonuçlanacağı sözü vermektedir. Bugüne kadar ne yazık ki bu vaatler gerçekleştirilmemiştir.  Dolayısıyla yaz sezonu başladığında Mersin’e çevre illerden gelen yazlıkçıların da yol çilesi başlamaktadır. Bu durum hem Mersinlileri hem de Mersin’e gelen tüm yerli ve yabancı turistleri mağdur etmektedir. Mersin hem bir turizm kenti, hem de bir lojistik merkezi olmasına rağmen ulaşım sıkıntısından ötürü büyük problemler yaşamakta ve hak ettiği değeri görememektedir” dedi.

 

Çamak, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

“-Vatandaşlarımız için çileye dönüşen Mersin-Silifke Otoyolu’nun son akıbeti nedir?”

 

“-Özellikle Tarsus-Silifke arasında yazlıklarına ulaşmak isteyip sıkıntı çeken vatandaşlara kısa vadede bir çözüm bulmayı düşünüyor musunuz?”

 

“-Otoyol projesi güzergâhında kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmadığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru değilse kaç kilometrelik kamulaştırma yapılmıştır, ne kadarı yapılamamıştır?”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle