Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ GAZETE BİLE MERSİN’İN YANDAŞ KAYIRMASINA DAYANAMADI! 21/B USULÜ İHALELER MERCEK ALTINDA!

admin | 28 Eylül 2020 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP taraftarlığıyla bilinen Sözcü Gazetesi’nin Yazarı Çiğdem Toker, bugün köşesine taşıdığı yazıyla mal teminlerinde ve yapılacak işlerde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki “adam kayırmacılığa” isyan etti.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Mersn Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer döneminde ortaya atılan ihaleler ve mal alımlarındaki “adam kayırmacılık” CHP taraftarı Sözcü Gazetesi’ni bile isyan ettirdi.

Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında CHP’li Mersin Büyükşehir’de 21/b olarak adlandırılan pazarlık usulü ihaleleri yerden yere vurdu.

REKABETE AÇIK DEĞİL, HALKIN VERGİSİ MÜTEAHHİTİN CEBİNDE KALIR!

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, uzun süredir yazılarında yer verdiği 21/b ihalelerini konu aldığı ’21/b’yi CHP’li belediyeler de sevdi’ başlıklı yazısında, “Pazarlık usulü (21/b) ihaleler niye tereddüt doğurur? Çünkü rekabete açık değildir. Az sayıda şirkete davet gider. Kamu lehine fiyat indirimi düşük çıkar. Düşük indirim, halkın daha çok vergisinin müteahhit cebinde kalması demektir” diye yazdı.

MERSİN BELEDYESİ’NİN AÇTIĞI YOL YAPIM İŞİ İHALESİNİ YERDEN YERE VURDU!

Yazısında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı son ihaleye yer veren Toker, “Bugün duyuracağım yeni 21/b ihalesi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden. 24 Eylül’de yapıldı. Adı: “Belediye uhdesinde bulunan Muhtelif Caddeler, Bulvarlar ve Sokaklar ile Kırsal Grup Yollarında Alt Yapı, Üst Yapı ve Sanat Yapıları ve Yol Yapımı İşi” Sadece 4 firma/firma ortaklığı katılmış. Belediyenin belirlediği yaklaşık maliyeti öğrendim: 189 milyon 275 bin 740 TL, 28 kuruş. Tabloya bakın: Yüzde 2 ve 7 gibi adeta “zahmet olmuş” dedirten indirim oranları. Soru şu: Yol işlerinde 21/b zorunlu idiyse, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daha fazla sayıda şirketi çağırmasına engel neydi?”

İŞTE CHP’Lİ SÖZCÜ’YÜ ÇILDIRTAN O TABLO:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle