Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ DERELİ BÜYÜKŞEHİR TURLARINI SÜRDÜRÜYOR

admin | 24 Kasım 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin adı 2019 seçimlerinde Büyükşehir Aday adayı olarak uzun süredir konuşuluyordu. Dereli yaklaşık 1 haftadır sürdürdüğü Mersin temaslarına CHP Spor Kurulu Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı’nda konuşarak devam etti.

Yerel seçimlere daha 16 ay gibi bir süre olmasına karşın CHP Mersin’de aday adayı bolluğu yaşanıyor. Geçtiğimiz ay Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’ın köşesinde kulis bilgisi olarak geçtiği CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları arasında yer alan 2011 seçimleri CHP Mersin Milletvekili Adayı, Eski FİFA Kokartlı Hakemlerinden Selçuk Dereli de Mersin’de sahaya indi.

 

Yaklaşık 1 haftadır Mersin’de STK’ları, ilçe örgütlerini, basını turlayan Dereli son olarak Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kendisinin de Başkan vekilliğini yaptığı CHP Spor Kurulu Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı’na katıldı. Toplantı öncesinde program için Mersin’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasına da katılan Dereli, kurduğu temaslarla Büyükşehir aday adaylığı için altyapısını tamamladı.

 

Selçuk Dereli, halen CHP’nin Ankara Çankaya ilçe başkanlığı görevini de sürdürüyor.

 

SELÇUK DERELİ KİMDİR?

 

Selçuk Dereli, 1969 yılında Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Mersin’de gören Dereli, üniversite eğitimini Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde tamamladı.

Gençlik yıllarında futbol oynayan Selçuk Dereli, futbol hakemliğine 1989 yılında Mersin’de başladı.

UEFA’nın yetenekli hakem programını başarıyla tamamlayan ilk Türk futbol hakemi olan Dereli, FIFA hakemi olarak yurt içi ve yurt dışında çok sayıda üst düzey maç yönetti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanlığı ve Milliyet gazetesinde spor yazarlığı yaptı.

2011 yılı genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili adayı oldu. Ulusal televizyon kanallarında spor yorumculuğu ile Sözcü gazetesinde spor yazarlığı yapmakta olan Dereli Çankaya Belediyesi Başkan Vekilliği görevinde bulunmuş olup halen Çankaya Belediyesi Meclis Üyeliği ile Çankaya Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmektedir.

28 Ocak 2015 günü CHP MYK’nın onayı ile Çankaya İlçe Başkanlığına atanmış olup 5 Aralık 2015 günü yapılan 10.Olağan Kongre sonucunda İlçe Başkanlığına yeniden seçilmiştir.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle