Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’İN USULSÜZ KADRO DÜŞÜRÜMÜ VE SÜRGÜNÜNDE FLAŞ GELİŞME… YARGI HEPSİNE “GÖREVE İADE” KARARI VERDİ

admin | 06 Kasım 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in usulsüz bir biçimde görevden aldığı ve Devlet tarafından hak ettikleri kadroyu kanunlara aykırı bir şekilde değiştirdiği isimler hakkında Yargı kararını verdi. Adana İstinaf Mahkemesi’nde kesinleşen karara göre bu isimler yeniden görev başı yaptırılacak!

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından göreve gelen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mazbatayı alır almaz, işçileri haksız yere işlerinden etmiş, önceki dönem bürokratlarına da yasal olmayan şekilde mobbing ve sürgün uygulamıştı.

CHP’li Seçer’in zulmüne uğrayan işçi ve bürokratlar Yargı’ya başvurmuş, işten haksızca çıkarılan tüm işçiler Mahkeme sonuçlandıkça işe iade ve tazminat hakkı kazanmıştı.

Önceki dönem bürokratlarına da sürgün uygulayan CHP’li Seçer bununla da yetinmemiş, bürokratların Devlet tarafından hak ettikleri kadroları usulsüz bir biçimde düşürmüştü.

5 İSİM İÇİN YARGI KARARINI VERDİ

CHP’li Vahap Seçer’in mobinggine maruz kalan önceki dönem Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gubaroğlu, yine önceki dönem daire başkanları Mustafa Saçıkara, Hasan Celal Taş, Mustafa Ateşoğlu ile yine MESKİ’e önceki dönem daire başkanlığı yapan Mustafa Terzi Yargı yoluna başvurmuştu. 5 ismin davasına çıkan göreve iade kararı Adana İstinaf Mahkemesi’nde kesinleşmeyi bekliyordu.

KARAR KESİNLEŞTİ, GÖREVE İADE BEKLENİYOR

Adana’dan kararın bu hafta içi geldiği öğrenildi. Adana İstinaf Mahkemesi, göreve iadeleri onadı. Mahkeme kararının ardından CHP’li Seçer’in Gubaroğlu, Saçıkara, Taş, Ateşoğlu ve Terzi’yi göreve iade etmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle