Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’DEN “PARALEL” YAPILANMA… DEVLETİN KANUNLARI HİÇE SAYILIYOR, KENDİ KANUNLARINI UYGULUYOR!

admin | 16 Mart 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in devletin 2007’de yürürlüğe koyduğu, ardından 2 Mart 2018’de kaldırdığı koordinatörlük kadrolaşmasını, Remi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesine rağmen yeniden uygulamaya koyması şok yarattı.

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından göreve gelen CHP’li Vahap Seçer’in devlet karşıtı uygulamalar yaptığının ortaya çıkması Mersin gündemine bomba gibi düştü. 2007 yılında oluşturulan koordinatörlük kadrosu, 2 Mart 2018’de Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklikle kaldırılmıştı.

Önceki dönem Mersin Büyükşehir yönetimi de kararın ardından Koordinatörlük kadrosunu yasaya göre kaldırmıştı. İlçelerdeki Koordinasyon Müdürlükleri kaldırılarak, Şube Müdürlüğüne çevrilmişti.

31 Mart’ın ardından göreve gelen CHP’li yönetim, ilçelerde bulunan Şube Müdürlerinin üstüne tekrardan koordinatörlüğe atama yaparak uygulamaya geri koydu. Erdemli’de Vedat Uzunbağ, Gülnar’da Ahmet Gökulu, Tarsus’ta Ali Boltaç, Mut’ta Selahattin Arslan, Silifke’de de Ersin Selvi CHP’li Vahap Seçer tarafından “ilçe koordinatörü” olarak yetkilendirilmişti. Altlarına resmi araç verilen bu koordinatörlerin “siyasi” olarak çalışması büyük tepki çekmiş, Şube Müdürlerini yok sayarak tüm organizasyonu yapması da tepkiyle karşılanmıştı.

İlçelerde koordinatörlerin yaptıkları da vatandaşların ve çalışanların tepkisini çekmeyi sürdürüyor. Son olarak Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Ali Boltaç’ın yaptıkları ile ilgili iddialar, Büyükşehir’de Memur olarak çalışan M.U tarafından Savcılığa taşınmıştı.

Yerel seçimlerde HDP ile örtülü ittifaklarını açıklamaktan bir beis görmeyen HDP’li ve CHP’li yetkililerin, Mersin Büyükşehir’deki bu uygulaması HDP’deki “eşbaşkanlık” uygulamasıyla eşdeğer gösterilmişti.

FLAŞ İDDİA: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATIYOR

İçişleri Bakanlığı’na yakın kaynaklar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaldırılan kadroyu tekrardan yürürlüğe koymasının ardından müfettiş düzeyinde harekete geçtiğini öne sürdü. Mersin Büyükşehir’in yasalara aykırı yapılandığını öne süren kaynakların, müfettişlerce Mersin’de inceleme yapacağını da iddia etti.

DEVLETİN KALDIRDIĞI KADROYU YENİDEN AÇAN CHP’Lİ SEÇER’İN KOORDİNATÖRLERİ HANGİ GÖREVLERİ YÜRÜTÜYOR?

İlçelerde neredeyse tüm yetkileri ellerinde tutan bu siyasi koordinatörler, CHP adına Vahap Seçer yetkisiyle adeta “militan” gibi çalışmaları dikkat çekiyor. İlçelerde Vahap Seçer adına siyasi işleri kovaladıkları öne sürülen bu isimlerin, ilçelerde partilerin ilçe başkanları ve yönetimleriyle de direk olarak görüşme sağlıyor.

Siyasi koordinatörler, işçi alımı, personel çalışma yeri belirleme, muhtarlarla görüşme gibi işlerle de uğraşıyor. Büyükşehir’in personel ve araç işleriyle, Büyükşehir’e alınacak işçi alımlarıyla, muhtarlardan gelen taleplerin karşılanmasıyla doğrudan ilgileniyor.

Özellikle işe alımlarda iş başvurusu yapan kişilerle görüşmeyi yapan bu koordinatörler, Büyükşehir’in alım ve çıkarma kararlarında etkili oluyor.

KOORDİNATÖRLÜĞÜN KALDIRILDIĞINI YAYINLAYAN RESMİ GAZETE

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle