Hoşgeldiniz  

CHP İL BAŞKANI’NA “KOMİSYON” ŞOKU

admin | 02 Şubat 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’de bu hafta sonu gerçekleştirilecek Büyük Kurultay öncesinde CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’a “komisyon” şoku yaşatıldı.

12 Ocak’ta gerçekleştirilen CHP Mersin İl Kongresi’nin ardından İl Başkanlığı koltuğuna oturan Adil Aktay, listesinde yer alan Kurultay delegeleriyle birlikte 3-4 Şubat’ta gerçekleştirilecek CHP Büyük Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı almıştı. Ankara’da yaşanan son gelişmelerden sonra Aktay’ın ibresinin diğer aday Muharrem İnce’ye doğru kaydığı iddiası şok yarattı.

 

İl Başkanı Adil Aktay’ın CHP PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’la birlikte Silifke ilçe Başkanı Bünyamin Uçar’ı 60 kişilik PM listesine Mersin örgütünün adayı olarak yazdırmak istediği iddia ediliyordu. Son gelişmelerin ardından Aktay’ın PM’ye yazdırmak istediği Uçar’ın İnce listesinden kongrede yer alacağı öne sürüldü.

 

SON GELİŞMELER NELER?

 

2 kurultay döneminde de Genel Başkan’la PM anahtar listesi için son görüşmeyi yapan il başkanları komisyonunda görev alan Mersin İl Örgütü’nün bu hafta sonu gerçekleştirilecek kongrede komisyona alınmaması Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile Adil Aktay’ın Mersin il kongresi öncesinde başlayan aralarındaki mesafenin, kapanmadığı bilakis bu mesafenin açıldığı yorumlarına yol açtı.

 

Dün Genel Merkez’de gerçekleştirilen il başkanları toplantısına katılan 77 il başkanı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na anahtar listede görmek istediği 2 ismi vermişlerdi. Kurultaydan önce il başkanları arasından seçilen komisyon listede yer alacak isimleri son bir kez daha Genel Başkan’la görüşecek. Son iki kurultaydır bu komisyonda yer alan Mersin’in bu kurultayda komisyonda olmaması da Aktay’ın yönünün İnce’ye doğru döndüğü iddialarını kuvvetlendirdi.

 

12 Ocak’ta gerçekleştirilen Mersin il kongresi öncesinde de Kılıçdaroğlu’nun Aktay’ın karşısındaki aday olan Serhat Servet Dövenci’yi desteklediği iddia edilmiş, bu iddialar üzerine kendisini destekleyen ilçe başkanlarıyla birlikte Kılıçdaroğlu’ndan randevu alan Aktay, randevusu olmasına rağmen Genel Başkan tarafından kongre öncesinde kabul edilmemişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CHP İL BAŞKANI’NA “KOMİSYON” ŞOKU için 1 yorum

  1. Ismail cagdas dedi ki:

    Asılsız haber yapmakta üstünüze yok

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle