Hoşgeldiniz  

CHP, HDP İLE KOL KOLA DEMİRTAŞ’IN OYUNUNDA BULUŞTU!

admin | 25 Aralık 2019 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Edirne’de tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı Seher adlı kitabının oyunlaştırıldığı Seher adlı tiyatro oyununa CHP’li Büyükşehir Belediyesi ana sponsor olmuştu. Dün gece sahnelenen oyuna CHP Mersin, İl Başkanı düzeyinde katılım sağladı.

Üç yıldır Edirne’de tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş’ın Seher kitabından tiyatro oyununa uyarlanan oyun dün akşam Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelendi.

Tutuklu Selahattin Demirtaş’ın ailesinin de izleyici olarak yer aldığı oyunda CHP ve HDP’lilerin birliktelikleri dikkat çekti. Oyuna CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlu, CHP eski Mersin Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Serdal Kuyucuoğlu, Akdeniz Belediye Başkanı iken yerine kayyum atanarak görevden alınan HDP’li Fazıl Türk, HDP Mersin İl Eş Başkanları Mehmet Alış ve Gülbahar Arslan, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, HDP’li eski Büyükşehir Meclis üyesi Mustafa Güler, Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş de izleyici olarak katılım sağladı.

SEÇİM BİTTİ NASILSA, EL ELE GEZMELER BAŞLADI!

31 Mart yerel seçimlerinde Mersin başta olmak üzere bir çok Büyükşehir’de “örtülü” ittifak yapan CHP-HDP birlikteliği de sahnelenen bu oyunla bir kez daha gözler önüne serildi.

HDP’nin tutuklu eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı kitaptan uyarlanan oyun için konuşan ve sahneleyen Merhaba Sanat Tiyatrosu’nun kurucularından Ramazan Velieceoğlu, oyun öncesi Gazete Duvar’a verdiği röportajda, oyunu yazan kişinin Demirtaş olmasından dolayı sıkıntı çektiklerini iddia ederek, Demokrasi Bileşenleri denen sol yapıların oyuna ilgisini çekmeye çalışmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle