Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’İN MASKE CEVABI TATMİN ETMEDİ: KAFALARDA YANIT BEKLEYEN SORULAR

admin | 11 Nisan 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz hafta Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nın gerçekleştirdiği izinsiz maske imalathanesine gerçekleştirilen baskında ele geçirilen maskelerin Büyükşehir, Yenişehir ve Akdeniz Belediyeleri tarafından dağıtılan maskeler olduğu iddiasının üzerine Büyükşehir kanadından “geçiştirme” cevap gelmesi kafaları daha da karıştırdı.

Mersin’de Büyükşehir, Akdeniz ve Yenişehir Belediyeleri Tarafından dağıtılan FSM Mask markalı maskeler üzerinden tartışmalar artarak sürüyor.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından Akdeniz’de merdiven altı bir imalathaneye gerçekleştirilen operasyonda iş yerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile vergi levhasının olmadığı, Sağlık Bakanlığından gerekli izinleri almadan ve steril olmayan koşullarda koruyucu maske ve tulum imal edildiği tespit edilmişti.

Sansasyonel Haber’de yer alan habere göre Jandarma’nın ele geçirdiği izin belgesi ve steril olmayan şartlarda üretim yapan imalathanede yakalanan maskeler Büyükşehir, Akdeniz ve Yenişehir Belediyeleri tarafından vatandaşlara ücretsiz dağıtılan maskeler olduğu ortaya çıkmıştı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA: “BASKIN YAPILAN TAKLİT, BİZİMKLER GERÇEK!”

Haberin sansasyonel.haber.com’da yayınlanmasından günler sonra Büyükşehir kanadından tatmin edici olmayan bir açıklama yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila imzasıyla yayınlanan cevapta ele geçirilen maskelerin standartlara uygun üretim yapan bir firmanın markasının “taklidi” olduğu savunuldu.

Hülya Atila, “Güvenlik güçlerimizin el koyduğu o sahte maskelerin belediyemizce dağıtılması asla söz konusu olamaz. Belediyemizin vatandaşlarımıza dağıttığı maskelerin eczanelerde satılan maskelerden bir farkı yoktur. Eczanelerde marka ve üreticisine göre değişken kaliteli ürünler satmaktadır. Bu noktada kalite standartları belirlenmiş ürünlerimizi vatandaşlarımız rahatlıkla kullanabilir. Aynı ürünler belediye personelimiz tarafından da kullanılmaktadır” dedi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR:

1- Büyükşehir’den gelen cevapta hangi firmanın üretimi yaptığı açıklanmamış. Neden?

2-Yine verilen cevapta Büyükşehir’e satışını gerçekleştiren firmanın unvanı ve bayi ise bayilik belgesi belirtilmemiş. Neden?

3- Jandarma tarafından el konulan ürünler için Jandarma, “Bir firmanın fason/taklit/sahte üretimini yapan bir atölye” ibaresi kullanılmadı. Bunun yerine “İş yerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile vergi levhasının olmadığı, Sağlık Bakanlığından gerekli izinleri almadan ve steril olmayan koşullarda koruyucu maske ve tulum imal ettiği tespit edilmiştir. İş yerinde (13.000) adet korucu maske, (462) adet korucu tulum ile (1000) adet maske yapımında kullanılan lastiğe el konularak Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmiştir. İzinsiz faaliyet gösteren iş yeri ise Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenmiştir” denilmiştir. Neden?

4- Madem bu kadar belgesi olan bir ürün, verilen cevapta neden belgelerden bir tanesine dahi ihtiyaç duyulmamış ve basına servis edilmemiştir?

6-Taklit yapılacak kadar “ünlü” bir ürünün neden internet sitesi bile yok? Ya da Dünya’nın en geniş arama motorlarında “FSM Mask” yazınca neden o ürüne dair bir içerik yok?

5- FSM Mask markasından kaç adet alınmıştır, nerelere dağıtılmıştır, ne kadar ücret ödenmiştir?

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle