Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’DEN İŞÇİYE YENİ SÖZLEŞME OYUNU! ÜCRET DÜŞÜYOR, İMZALAMAYANIN SAVUNMASI ALINIYOR!

admin | 23 Şubat 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir yönetiminden işçiye yeni sözleşme imzalatıldığı iddiası şok yarattı. Sendikayla yapılan toplu iş sözleşmeyi bertaraf edecek yeni sözleşme hazırlayan CHP’li Büyükşehir, hazırladıkları bu sözleşmeyi çalışanlara imzalatmaya başladı. İmzalamayı reddedenlerin ise ifadelerinin alınarak, disipline sevk edildikleri iddiası büyük tepki çekti.

Göreve geldiği günden bugüne kadar önceki dönemde işe alınan işçileri haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinde eden CHP’li Vahap Seçer yönetimi, işten çıkarmanın yasaklandığı pandemi döneminde mobbingin dozunu arttırarak işçileri istifaya zorlamıştı.

TOPLU SÖZLEŞME BU YENİ SÖZLEŞMEYLE RAFA KALKIYOR

Büyükşehir’de bugün yaşanan olay skandalın boyutunun hangi noktalara vardığını gözler önüne serdi. Büyükşehir’e bağlı Kültür A.Ş yönetimi işçilere toplu iş sözleşmesinde kazandıkları ücret, çalışma saatleri ve sosyal hakları kaybettikleri yeni sözleşmeyi imzalama zorunluluğu getirmesi şok yarattı.

Belediye İş Sendikasıyla yapılan toplu sözleşmenin haricinde işçilerle bireysel olarak imzalanan yeni sözleşmeyle işçiler birçok hakkını kaybediyor.

SÖZLEŞME İMZALAMAYAN İŞÇİYE DİSİPLİN SORUŞTURMASI!

Sözleşmeyi imzalamak istemeyen işçilerin ise Kültür A.Ş merkezine çağrıldığını ve haklarında disiplin soruşturması başlatıldığı iddia edildi.

İŞTE ZORLA İMZALATILMAK İSTENEN O SÖZLEŞME:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle