Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’DE SAHTE TUTANAK İDDİALARININ ARDI ARKASI KESİLMİYOR

admin | 17 Ekim 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işçi çıkarmalar sürerken, işten çıkarılan bazı işçiler haklarında tutulan “sahte tutanaklar” nedeniyle iş akitlerinin feshedildiğini savundu.

Özellikle Cumhur ittifakı meclis üyelerinin sıklıkla Meclis oturumlarında gündeme getirdiği “haksız işçi çıkarmalar” Büyükşehir bünyesinde sürüyor. Son Meclis oturumunda konuyla ilgili kendisine soru yöneltilen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İşçi çıkarmaya devam edeceğim, işçi alımları da devam edecek” diyerek sürecin devam edeceğini açık açık kamuoyuyla paylaşmıştı.

Siyaseten işçi çıkarmaya gitmediğini kaydeden CHP’li Seçer’in bu savunmasına karşılık işten çıkarılan bazı işçilerin sosyal medya paylaşımları karşı çıktı.

SAHTE TUTANAK İDDİASI KENT GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Geçtiğimiz gün paylaşım yapan ve Büyükşehir çalışanı M.K, hakkında sahte tutanak tutulduğunu iddia etti. İş akdinin feshedildiğini belirten M.K, “Bugün itibariyle Mersin Büyükşehir belediyesinde iş akdim feshedilmiştir. Sebep işe gelmedi denilerek geldiğim günlere bile tutanak tutulması! İşi bile bırakmana izin verilmiyor komedi gibisiniz. Asla ne size ne de komünist düşüncelerinize boyun eğmeyeceğiz…! Yaşasın ülkücü hareket..!” diyerek tepkisini dile getirdi.

İŞTEN ÇIKARILAN YİNE BİR “ÜLKÜCÜ” İŞÇİ

Yine işten çıkarılan M.K’nın ülkücü tabandan gelen bir işçi olması da dikkat çekti. Seçer’e yöneltilen iddialar da özellikle sağ tabanlı işçilerin belediyeden uzaklaştırılması ve ya mobbing uygulanması noktasında birleşiyor. Yine ülkücü olduğunu dile getiren M.K’nın siyaset yapma ya da çalışmama gibi gerekçelerle değil de “sahte tutanak” iddiasıyla işten çıkarılması da bu iddiaları gerçeğe biraz daha yaklaştırıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle