Hoşgeldiniz  

“BU SEFER YA TUTARSA BABA” İHALESİ… ÇUKUROVA HAVALİMANI İÇİN BİR KEZ DAHA İHALE SÜRECİ BAŞLADI

admin | 26 Aralık 2019 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yapımı yılan ihalesine dönen, defalarca temeli atılarak bir çok kez ihale edilen Çukurova Havalimanı için yeni bir ihale süreç başladı. Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilecek olan projenin şartnamesinde dikkat çeken eksiklikler de TBMM gündemindeki yerini aldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanına göre, “yap-işlet-devret modeli” çerçevesinde yaptırılacak Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yapımı, iç ve dış hatlar terminali ile mütemmimlerinin işletilmesinin ihalesi, “kapalı teklif alma usulü” ile gerçekleştirilecek.

Şartname bedelinin 25 bin lira olarak belirlendiği ihalede geçici teminat tutarı 600 bin avro ya da karşılığı olacak.

Teklifler, 4 Şubat 2020 tarihinde saat 09.30’a kadar istekli veya vekili tarafından DHMİ Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör İşbirliği Dairesi Başkanlığı Proje Üretim ve İhale Hazırlık Şubesine teslim edilecek.

ŞARTNAMEDEKİ VE PROJEDEKİ EKSİKLİKLER TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

İhale şartnamesinin yayınlanmasının hemen ardından yine bir çok eksiklik göze çarptı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bölgesel Çukurova Havalimanı’nın yapımı için dün yayınlanan yap-işlet-devret modeli çerçevesinde verilen ihale ilanı ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

CHP’li Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesinde şartnamedeki önemli eksiklikleri Bakan Turhan’a sordu.

İŞTE CHP’Lİ BAŞARIR’IN SORU ÖNERGESİNDE YER ALAN SORULAR

Çukurova Havalimanı kaç yıllığına yap-işlet- devret modeli ile verilecektir?

Çukurova Havalimanı yapımı için ihaleyi alacak olan yüklenici firmaya yıllık yolcu garantisi verilecek midir? Verilecek ise bu kaç yolcu olacaktır?

Daha önce araç geçiş garantili köprüler, Avrasya Tüneli, duble yollar, yolcu garantili Zafer Havalimanı örnekleri karşınızdayken aynı hata Çukurova Havalimanı için de yapılacak mıdır?

Diğer yap işlet devret modellerinde olduğu gibi Çukurova Havalimanı’nın da zararını halka yükleyerek vatandaşlarımıza JEST mi yapacaksınız? Çukurova Havalimanı’nın başka şartlarda yapımı sizce mümkün değil midir? Değil ise gerekçeleri nelerdir?

Çukurova Havalimanı yapımı için daha önce ihalesini verdiğiniz ancak bir türlü yapımını gerçekleştirmeyen yüklenici firmalara ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır?

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle