Hoşgeldiniz  

BU LOGO ANCA BU KADAR EDERDİ ZATEN: CİDDİYETSİZ LOGOYA 2 TANTUNİ 1 AYRAN PARASI ÖDEMİŞ

admin | 30 Kasım 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı dördüncü birleşiminde gündem yine CHP’li Vahap Seçer’in “habersiz” değiştirdiği logo oldu. Logoyu arkadaşının yaptığını savunan CHP’li Seçer, logo için ödenen rakam hakkında 2 tantuni bir ayran ısmarladığını söyleyecek kadar ciddiyetsiz cevap vermesi de tepki çekti.

Meclis’te Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu hakkında da değerlendirmelerde bulunan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Logo konusu aslında iyi anlaşılmadan, tartışma farklı mecralara gitti. Bu konuda değerlendirme yapan kalemler de bildiğini okudu. Konuyu bilmiyor ama kendi bildiği üzerinden yorumlar yapıyor. Herkes bunu istiyor. ‘Neyi yansıtıyor’ diyor.  Orada illa köfte, tantuni görmek istiyor. Bu eleştirileri yapanlar, okumuyorsunuz bari dinleyin. Sizlere sunum gönderdik, sosyal medyada bazı arkadaşlarımız bunu paylaşmış. Dünyada marka kentler var. Bunların logolarına bir bakın, bizim logoya, sunumumuza bakın. Nereden geliyor? Mersin’in ‘M’si, sonsuzluk işaretinden. Değişim, dönüşüm, devinim. Güneşin rengini, denizin mavisini, Toroslar’ın karlarını bir çocuk gözüyle ifade ettiğini ve böyle bir logonun çıktığını” diyerek logonun ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştı.

LOGOYU ELEŞTİREN GAZETECİLERİ AŞAĞILADI!

Logonun çalıntı olduğu iddialarına da yanıt veren Seçer, “Hiç bir taraftan çalıntı da değil. Hırsız gibi bir tarafımız var mı? İntihalci bir halimiz var mı? Yok. Bugün de gazetelerde vardı, gülmemek elde değil. Müthiş bir rant yaratıyormuşuz. Doğru, bir fatura ödedik. Bunu hazırlayan art direktörü benim çok yakın arkadaşım. Gerçekten muazzam, zeki, iyi yetişmiş bir adam. Biz kampanyayı kendi başımıza yapmadık. Topluma verdiğimiz mesajları okuyan, düşünen, alim düzeyinde beyinlerin ürettiği o mottoları getiriyoruz, halka sunuyoruz. Birliği, beraberliği, kardeşliği, öyle yalın dille, derinlemesine, felsefi bir şekilde anlatan beyinlerin sayesinde yapıyoruz. Öyle oturup iki makale yazmakla kendine logo uzmanı zannediyor. Her konuda uzman adam. Oturmuş bir yere makale yazıyor, limonu, portakalı, logoyu, siyaseti, Ortadoğu’yu o biliyor. Bırak da herkes kendi işini yapsın” diye konuştu.

CİDDİYETSİZ LOGOYA CİDDİYETSİZ CEVAP: LOGONUN FATURASI: 2 TANTUNİ 1 AYRAN

Seçer, logo için ödenen faturanın gündeme getirildiğini ifade ederek, “Bu arkadaşımıza rica ettik, böyle bir çalışma yaptı. ‘Borcumuz ne?’ dedik, ‘Mersin’e geliyorum, beni tantuniciye götür’ dedi. Bunun faturası 2 tantuni 1 ayran arkadaşlar. Yapmayın, ayıp oluyor. Öyle milyon dolar, 270 bin dolar para ödeyen belediyeleri yazın. Beni niye yazıyorsunuz. Benim faturam bu. Bu logo kabul edilir ya da edilmez. Yüce Meclis burada. Kamuoyu tartışıyor. Size geleceğim, tekrar sunacağım, grup sözcülerimizle konuşacağım, kendilerinin fikrini alacağız, kabul edilirse de nitelikli çoğunluk lazım. Biz bu logoyu kabul edeceğiz. Eğer Meclis kabul etmezse, bizim resmi logomuz şu anda kullandığımız logo. Bizim yeni çalışmamız o değil şu anda. Sadece simgesel olarak bazı çalışmalarımızda, billboardlarda ya da bazı vinil ilanlarda kullanılıyor. Bunlar geçici, kalıcı herhangi bir çalışma yapmıyoruz. Yeni logo değiştiği zaman sil baştan bütün evraklarda, tabelalarda logo değişeceği için milyonlarca lira tabelacılara para ödenecek. Bu da cehaletin bir eseri. Hiçbir kurumda logo akşamdan sabaha değişmez. En az dört-beş yılını alır. Diyelim ki yeni logoya geçtik. İhtiyaç duyduğumuz noktalarda, bazı ilanların, reklamların, tabelaların ekonomik ömrü doluyor. Değiştirdiğimiz noktalarda biz yeni logomuzla yeni tabelalarımızı yapacağız. Bu da bizim zamanımızı alacak. Artı 1 lira harcamaya ihtiyacımız kalmayacak” dedi. 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle